nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Canamunt 'braveja' de comerç local per Nadal

Coincidint amb l'època de l'any en què més compres es fan, els veïns d'aquest barri palmesà promouen diverses accions per estimular les compres als negocis de la zona

2723

Amb aquest retorn fotogràfic als comerços de tota la vida, els veïns tracten d'incentivar les compres a les botigues del seu redol.

Pensar globalment i actuar en clau més local per poder canviar el món. La famosa màxima és del tot encertada si parlam de l'última campanya que han emprès els veïns de Canamunt baix el lema 'Fem barri: compra a Canamunt'.

Com que el Nadal és una de les èpoques de l’any en la qual es concentra una major activitat comercial, a Canamunt consideren que és un bon moment per donar una empenta al comerç de proximitat del barri palmesà. Expliquen que tot parteix d'una reflexió conjunta, fixada en com ha canviat el panorama de botigues i petits negocis al barri en els darrers anys.

"Hem vist com en els últims temps han sorgit nombroses grans superfícies i centres comercials als afores de Ciutat. Mentrestant, els comerços de tota la vida del centre de Palma només els quedava una sortida; anar morint a poc a poc. A més, la crisi ha potenciat aquest moviment, fent mal als que menys capacitat de reacció tenien, però també ha fet que algunes noves barreres s'alcin, duent al barri sava nova", expliquen des de l'associació que aglutina els veïns.

"Creiem en el comerç de proximitat perquè crea xarxa, ajuda a mantenir l’entremat social del barri i dóna vida als nostres carrers. Animam a comprar a Canamunt perquè els beneficiaris són els nostres veïns i veïnes, que fomenten l’economia local i de proximitat, distribueixen la riquesa treballant amb proveïdors locals, ajuden en les activitats del barri i ens tracten com a persones", asseguren.

I per crear encara més ambient, i rememorar com era un temps aquest entorn, s'organitzat¡ una exposició de fotografies de comerços antics a càrrec de Jaume Salvadiego, que estarà oberta al Bar Rita el que queda de desembre i tot gener. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris