cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

MÉS per Palma acusa el president d’EMAYA d’"irresponsable"

La coalició ecosobiranista denuncia que Andreu Garau “es negui a obrir vies de diàleg amb els sindicats de l’empresa pública” i pronunciï “amenaces” que “posen en risc el servei públic” de neteja de la ciutat

La coalició ecosobiranista assegura que l'actitud del màxim responsable d'EMAYA és "poc democràtica" perquè no vol reunir-se amb els treballadors.

Teresa Ayuga

La coalició MÉS per Palma assegura que Andreu Garau (PP), president d'EMAYA, és “un irresponsable” perquè “amenaça amb la privatització de part del servei de neteja si els treballadors no accepten les seves condicions”. Marisol Fernández, regidora ecosobiranista, assegura que l'actitud del regidor de Medi Ambient “suposa dinamitar qualsevol possibilitat de negociació sobre les condicions laborals” dels empleats.

Fernández acusa Garau de “poc democràtic” per negar-se a reunir-se amb els representants legals dels treballadors, quan aquests “han manifestat reiteradament la seva voluntat de negociar”. “En un procés de negociació la via del diàleg ha d’estar oberta, altrament no es pot produir mai una entesa, sinó que s’acaba amb una imposició, que és el que Garau està propiciant”, assegura la regidora.

MÉS per Palma acusa al responsable d’EMAYA d’incitar el conflicte amb els representants sindicals i l’insta al diàleg amb els treballadors “perquè és la seva obligació”. Fernández recorda que està en joc un servei públic “tan important i amb tanta repercussió social” com és el de neteja, i l’insta a què actuï “amb seny i responsabilitat”.

Ocupació de la via pública
D'altra banda, MÉS per Palma ha mostrat la seva “preocupació” per la intenció de l'equip de Govern municipal de permetre “una sobreocupació a la plaça de Cort” perquè suposarà “un abús en l’ocupació de l’espai que provocarà una saturació per al trànsit dels vianants en un punt de tanta afluència de persones”.

Fernández, acusa Irene San Gil, responsable de la regidoria de Govern Interior, de convertir Palma en una ciutat “intransitable, col·lapsada de taules i cadires” que impedeixen “la normal circulació de la ciutadania”.

La coalició ecosibiranista, a més, acusa San Gil de ser “incapaç” de fer complir l’ordenança d’Ocupació de Via Pública, ja que des de la seva entrada en vigor “ha complicat, i molt, la circulació dels vianants per les zones peatonals”. “Una dificultat que és més greu per aquelles persones que ja tenen problemes de mobilitat i que ara han de sortejar un gran nombre d’obstacles: cadires, taules i cartells”, assegura MÉS per Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris