algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

PAH Mallorca ocupa una oficina de Sa Nostra

palma platafoma stop desahucios protesta en sa nostra foto jaume morey

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques a Mallorca (PAH Mallorca) ha ocupat aquest divendres l'oficina de Banc Mare Nostrum (BMN) / Sa Nostra, ubicada a la cantonada del carrer Sant Miquel amb Avingudes, amb el propòsit de fer arribar a l'entitat un manifest de la Plataforma i cartes dels seus clients que demanen l'eliminació de les «clàusules abusives» així com una negociació amb els que tenen problemes per pagar la hipoteca amb solucions adaptades a la situació de cada família.

En un comunicat, PAH Mallorca ha explicat que BMN és una entitat que ha estat nacionalitzada mitjançant la recapitalització de 470 milions d'euros, de manera que l'Estat s'ha quedat amb el 65%, el que l'ha convertit en l'accionista majoritari.

Així, la Plataforma ha criticat que «fa pocs dies anunciava que no tenen intenció d'eliminar les clàusules del sòl» de les seves hipoteques i ha rebutjat que ofereixin a les famílies amb dificultats per pagar la hipoteca solucions que «a mitjà i llarg termini acaben per abocar a situacions insostenibles que acabaran amb la pèrdua de la llar i devent més diners dels que haurien de no haver acceptat la solució de l'entitat ».

A més, ha manifestat que aquestes solucions impliquen incloure en les hipoteques familiars l'aval de pares o avis «amb la promesa que no els passarà res, però arribat el moment en què no poden seguir pagant, l'entitat es queda la casa dels deutors i dels seus avals ».

D'altra banda, PAH Mallorca ha expressat que les entitats rescatades haurien de ser «especialment sensibles» amb les persones i famílies que a causa de la crisi financera poden perdre les seves llars, encara que en realitat «són les entitats que més estafen, enganyen i s'aprofiten de la situació de vulnerabilitat d'aquestes persones ».

D'altra banda, la plataforma ha assenyalat que l'Estat Espanyol, accionista majoritari d'aquestes entitats, hauria de «vetllar per les persones i marcar directives que les protegeixin, garanteixin el dret a l'habitatge, i ofereixin solucions realistes» o oferir solucions als que no puguin mantenir els seus habitatges.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carromeros Martorells, fa mes de 7 anys

Ara vindrà un Carromero Martorell qualsevol i dirà que això és una persecució espanyolista en contra d'una entitat mallorquina. Vos sona un concentració de quatre (exactament quatre) patriotes?

Valoració:16menosmas
Per Sa Seva (cara dura), fa mes de 7 anys

Sa Nostra?. Voldràn dir Sa Seva.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris