nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

MÉS reitera que no es pot fer cap centre comercial damunt una zona humida

Els econacionalistes indiquen que si l'Ajuntament de Palma ignora la protecció que mereix les Fontanelles, i atorga la llicència d'obres, la coalició la impugnarà immediatament

20528

Els mapes del Pla Hidrològic i els del projecte, segons els econacionalistes, constaten que la tramitació del centre comercial "és il·legal".

J. Morey

La coalició MÉS afirma que la delimitació de la zona humida de les Fontanelles, recollida en el Pla Hidrològic de les Illes Balears, impossibilita la construcció a la zona d'un centre comercial, tal i com pretenen el Govern de Cort i l'empresa promotora.

El diputat Antoni Alorda i el portaveu a Cort, Antoni Verger, explicaren ahir en una visita als terrenys afectats que els mapes del Pla Hidrològic i els del projecte del centre comercial posen en evidència que el projecte preveu la construcció d'un vial que passa per damunt de la zona humida i la divideix, "deixant una part de l'aiguamoll dins de la zona comercial".

"És il·legal la tramitació per a la construcció d'un centre comercial que destruiria la zona humida de les Fontanelles", afirmaren.

El diputat Antoni Alorda assegurà que al costat del Pla Hidrològic, hi ha més arguments contraris a la construcció d'aquest equipament comercial.

"La Directiva Europea de l'Aigua, el Reglamento de dominio público hidráulico, així com diferent sentències judicials, estableixen la prohibició d'envair zones humides i la obligatorietat de preservar, i fins i tot augmentar, les zones humides i els seus valors, en cap cas disminuir-les per a fer-hi promocions urbanístiques", indicà.

Segons el diputat, la voluntat del PP palmesà està exposant el Govern a actuar de forma il·legal i per tant a assumir les conseqüències d'eventuals drets compensatoris posteriors.

En aquest sentit, els responsables de MÉS acusaren el PP i el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, d'actuar en benefici dels interessos urbanístics que podrien destruir la darrera zona humida de Palma, i exigeix al Govern que aturi el projecte, reconeixent la impossibilitat de dur-lo endavant.

En cas contrari, Antoni Verger alertà que "qualsevol llicència d'obres per edificar un centre comercial a les Fontanelles seria il·legal. Si l'Ajuntament ignora la protecció que mereix la zona humida, i atorga la llicència d'obres, la coalició MÉS la impugnarà immediatament".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel champany, fa mes de 7 anys

Ho sent molt pero en Champany ho conseguirà malgrat el combat de'en Toni Alorda i mes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris