algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Son Espases, sense cobertura legal

Els Missioners dels Sagrats Cors del Monestir de la Real, juntament amb l'associació veïnal del Secar de la Real, han informat que la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma que va permetre en el seu moment construir l'hospital de referència de les Illes en els terrenys de Son Espases és "radicalment nul·la per ser contrària a Dret".

Segons afirmen aquestes entitats, el Tribunal Superior dels Illes Balears publicà en el BOIB amb data de 25 de maig la seva decisió pel que fa al recurs que interposà al seu dia l'ordre coneguda com els coritos.

Aquest interpretava que el canvi a l'urbanisme pel qual es permeté l'edificació del nou centre sanitari era indeguda, en el sentit que el macrohospital "desnaturalitzava" aquests terrenys rústics. Ara, malgrat l'emplaçament de l'hospital quedi sense cobertura legal, fa mal dir quin serà el futur de la infraestructura, perquè per molts resulta "inconcebible" que es pugui esbucar.

Argumentari legal

El passat mes de març coneixerem que el Tribunal Suprem havia tombat l'acord del Consell de Mallorca, pres el juny de 2006, que avalava la modificació del planejament urbanístic de Palma. Aquest canvi en el PGOU, de fet, fou la maniobra que permeté construir l'hospital als terrenys de Son Espases Vell.

El Suprem donà la raó així al recurs presentat per la Congregació de Missioners del Sagrat Cor, en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que rebutjà totes les al·legacions presentades anteriorment pels coritos.

També argumentaren, i aquí resideix la clau jurídica, que el canvi de planejament estratègic de Palma, amb llum verda del Consell, era il·legal perquè no disposava de la tramitació estratègica de la Comissió Balear de Medi Ambient.

Fonts de les entitats esmentades afirmen que estan obertes al diàleg amb les Institucions afectades, però mantenen que les sentències s'han de complir.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per canamunt, fa mes de 7 anys

No hi ha que oblidar a la PLATAFORMA SALVEM LA REAL formada per nombrosos voluntaris que va ser qui va impulsar accions i altres denúncies, amés de les presentades per la Congregació i l'Associació. Aquesta Plataforma, va ser un exemple de ciutadadia i compromís amb la nostra terra, recolzada per nombrosos colectius, inclosos alguns que després varen consumar la seva traïció, com per exemple el PSIB-PSOE.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris