cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Cort equilibra els comptes de 2012 i anuncia que no apujarà imposts

L'Ajuntament de Palma ha aconseguit equilibrar els seus comptes de 2012, és a dir que amb prou feines hi ha diferència entre ingressos i despeses, una cosa que no ocorria des de 2007, i com a conseqüència d'això no s'apujaran els imposts enguany, segons ha anunciat avui el regidor d'Economia i Hisenda, Julio Martínez.

El regidor i portaveu de Cort ha informat que, finalment, els ingressos del consistori de 2012 van arribar als 364,1 milions d'euros, un 5 % menys de l'inicialment previst, que eren 384,9 milions.

Davant aquesta diferència negativa de 20,8 milions l'equip de govern va introduir mesures d'estalvi pressupostari el setembre passat per a quadrar els seus comptes, sense que ho hagin «notat» els ciutadans als serveis municipals, que són «òptims», ha afirmat Martínez.

Els majors dèficits d'ingressos de l'Ajuntament el 2012 es van produir en la venda de solars municipals (10 milions), l'impost de construcció (3,7 milions), les multes per infracció de trànsit (3,6 milions), les llicències urbanístiques (3,2 milions), l'IVA (2,9 milions), l'IAE (2,6 milions), la sancions i actes d'inspecció (2,2 milions) i l'impost de plusvàlua (1,8 milions).

«Si em veuen content és perquè ho estic», ha respost Martínez pel fet que Cort ha aconseguit quadrar els seus comptes, i no serà necessari aplicar una apujada de taxes als ciutadans. Tot i això, Martínez ha puntualitzat que això últim serà així si no es produeix cap «contingència» per haver de realitzar una despesa milionària addicional, arran d'alguna sentència judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris