nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La Policia de Palma ‘caça’ cada mes 1.400 persones amb droga

Els agents han intensificat els controls, fins al punt que només entre gener i febrer s’ha duplicat la xifra de sancionats en relació a tot l’any 2012. Les multes imposades són de 300 euros

La intensificació dels controls policials a la recerca de drogues han començat a donar resultats. De fet, la Policia Local de Palma detecta cada mes unes 1.400 persones amb tinença de drogues.

Aquesta xifra és notòriament més elevada que la d'anys anteriors i demostra el nou gir imprès pel Partit Popular al cos policial. No debades, els agents locals han multat 2.823 ciutadans entre gener i febrer d'enguany. Aquesta xifra duplica, en tan sols dos mesos, totes les denúncies presentades durant l'any passat. El 2012 just foren 1.425 les multes imposades a ciutadans per dur i consumir droga, a un ritme de 115 multes al mes.

Ara bé, l'evolució a l'alça ja s'aprecia entre les multes imposades l'any passat i el 2011. En aquell any, el darrer dels socialistes a Cort, la Policia només sancionà 1.049 ciutadans per tinença i/o consum d'estupefaents.

De fet, la tendència és tan acusada que dóna un increment de fins a deu vegades més multes en només dos anys de diferència. Ara bé, el fet que s'hagin disparat les denúncies no respon -almanco en exclusiva- a un major consum de drogues per part de la població. Si només es justificàs per això, podríem deduir que milers de persones s'han sumat al consum de drogues en només dos anys.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Droga?, fa mes de 7 anys

Droga? un sac d´heroïna i un altre de cocaina per cada persona, o només és un "porret" amb un poc d´herba-maria?.

Valoració:11menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Que no es tiri tantes flors el PP, que per recaptar més ho fan, igual que les multes de tràfic.

També s'hauria de veure quina quantitat duien les persones escorcollades i quina quantitat és la que surt declarada a la multa, que ja se sap quines festes es peguen després els "incautadors" i se de bones fonts de gent que en duia més de la que surt als papers. Per cert, seria útil que es dedicàssin també a pescar a tothom que deixa les cagades de ca sobre el paviment públic, però supòs que aquesta "mercaderia" no és tan atraient.

Tot això de les drogues, igual que el tema de Son Banya no és més que un gran "paripé" i una enorme hipocresia. El problema de les drogues i tots els problemes socials d'aquesta àrea (mules, mules infantils, xarxes de narcotràfic, xarxes de prostitució que utilitzen la droga per mantenir a les prostitutes "adeptes", problemes de salut per utilització de substàncies encara més tòxiques mesclades, i un llarg etc de desastres socials i de salut...) TOT s'acabaria de cop legalitzant-les, i no hi hauria ni un sol addicte de més, si de cas algun de menys, perquè es podria investigar i es podria difondre la informació adient exhaustiva, a banda es podrien regular les concentracions usades, com es fa amb el tabac, l'alcohol, el cafè (que si, també són drogues tot i que la gent te tendència a oblidar-ho), que no és que siguin legals per ser menys perilloses en general que les altres substàncies, si no que els hi ha tocat legalitat en aquests dies.

A més, enlloc d'haver de multar a la població (que ja els hi val, tot a base de càstigs, vaja porqueria de govern!) podrien carregar imposts sobre les substàncies, que així i tot encara sortirien més econòmiques que no ara. I així qui les vulgui consumir, idò totes seves, del seu pa farà sopes!

Així que tota la resta, bla-bla-bla. Que ho legalitzin, i llavors aplaudiré el mèrit.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris