cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Més de 6.700 estrangers residents han partit de Balears d’ençà de 2009

La manca d’oportunitats laborals força molts illencs a sortir de l’Estat

20682

Molts treballadors estrangers arribaren atrets per la construcció.

La crisi econòmica i la manca d'oportunitats laborals a les Illes força que molts residents decideixin partir a l'estranger. El gruix més nombrós de ciutadans que se'n van són aquells que han nascut a fora i que opten per tornar al seu país d'origen. D'ençà de 2009, ja han partit 6.792 estrangers que residien a Balears. Es tracta, principalment, de sud-americans que arribaren a obtenir la doble nacionalitat.

A 1 de gener de 2013 hi havia 22.056 balears residents a l'estranger d'acord amb les dades del Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger (PERI), difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta xifra suposa un 11% més que un any abans. Tanmateix, el nombre d'emigrants ha augmentat des de l'inici de la crisi (mirau el gràfic adjunt).

El catedràtic de Geografia Humana de la UIB Pere Salvà va assenyalar que en parlar d'emigració cal tenir present que hi ha molts de retorns. "Es tracta de ciutadans que varen venir a les Balears en temps del boom de la construcció i, un cop han perdut les prestacions i qualsevol esperança, decideixen tornar", manifestà. Sobre això, va explicar que no necessàriament els seus països d'origen es troben en una millor situació, però allà tenen el suport de la família i el nivell de vida no és tan car.

No debades, alguns advocats indicaren que han rebut consultes de clients, principalment sud-americans, per tornar al seu país. "Es tracta de famílies que tenen un pis a l'Arxipèlag i que no poden fer front a la hipoteca", apuntaren les fonts consultades. "No tenen feina i volen desfer-se de l'habitatge i fer una dació en pagament, una opció fins ara molt complicada", subratllaren els missers. La majoria no tenen feina fora de les Illes, però sí que veuen més oportunitats laborals a l'estranger.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 7 anys

Cal que els excessos que s'havien generat en tots els sentits es corresquin fins a aproximar-se a l'equilibri mesurat.

Ara bé, l'excès de doblers que surten cap a Madrid continuen igual de DESORBITATS, i això fa que siguem una comunitat que cada dia fa més feina per ser cada pic més pobra.

Responsables: tots plegats per votar ppsoE (i associats).

Valoració:6menosmas
Per Un de tants, fa mes de 7 anys

Aquesta notícia hauria d'estar inclosa en la notícia anterior. Evidentment que hi ha menys atur ja que molts han fuit.

Valoració:6menosmas
Per Independència ja!, fa mes de 7 anys

Sigui com sigui ara som un país encara més petit!
Per un Món de les Persones el capital humà és la matèria primera per crear riquesa i se'n van els que estan disposats a fer-ne!

Valoració:3menosmas
Per Ropit., fa mes de 7 anys

És igual. A Madriz ens munyiran fins que el braguer estigui ben eixut. Com una pansa. I en Bauzá ajudarà fins a la darrere gota.

Valoració:4menosmas
Per ??, fa mes de 7 anys

I quants n´han entrat??

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris