algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Cort admet que pot vendre l’hotel per menys del seu cost

Assumeix que potser ningú no ofereix tants de doblers com li costen les obres de construcció: uns 30 milions d’euros

21130

La construcció de l'hotel té un cost aproximat de 30 milions d'euros.

Miquel À. Cañellas

L'Ajuntament de Palma ja preveu la possibilitat de vendre l'hotel annex al palau de congressos per manco doblers del que li costaran les obres de construcció: uns 30 milions d'euros.

Així ho revelà ahir el regidor de Turisme, Álvaro Gijón, tot matisant que tampoc no és definitiu que l'hotel s'arribi a vendre, ja que també se'n pot treure a concurs l'explotació durant un període de 39 anys.

Ara bé, la venda de l'hotel és, a hores d'ara, la principal aposta del PP. No debades, així aconseguiria una bona quantitat de doblers amb els quals pagar la reactivació de les actuacions de l'edifici del palau -aturades des del juliol de 2012. I és que a l'Ajuntament de Palma li manca liquiditat per pagar les despeses de les tasques a Acciona, la constructora de l'edifici. La venda de l'hotel suposaria una entrada de capital de molts de milions d'euros.

Ara bé, allò que no se sap és si el preu de venda de l'hotel arribarà al seu preu de construcció. Les obres d'aquest edifici estan valorades al voltant dels 30 milions d'euros. D'aquesa manera, inicialment Cort podria perdre doblers amb aquesta operació. Ara bé, finalment, assoliria els diners en líquid que ara tant ha de menester.

100.000 congressistes

De tota manera, l'edil Gijón relativitzà ahir els doblers que es puguin perdre: "Amb l'hotel podrem reactivar el palau. I el palau generarà doblers per a la ciutat des del mateix dia que s'inauguri", explicà Gijón, tot afegint: "Està previst que vinguin més de 100.000 congressistes cada any, els quals deixaran un impacte d'entre 25 i 30 milions d'euros en l'oferta complementària".

Per tant, quedaria compensada la pèrdua econòmica que pugui generar la venda de l'hotel, segons les tesis de Gijón.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 8 anys

Incompetents.
Aquest hotel no val ni cinc milions de euros, però com que està
a un mal lloc no val res, sempre serà deficitari.
Lo mateix del palau de congressos no val ni 15 milions, però com que
està a mal lloc no val res, sempre serà deficitari, se haurà de pagar
sempre per mantenir-los.
Se han de esbucar per no fer més mal, i afegir l'edifici de GESA, els
edificis de ses Troneres i l'edifici que hi ha an el Portitxol.
El poble o els votants tenen la culpa per elegir a incompetents,
siguin del partit que siguin.

Valoració:1menosmas
Per biel, fa mes de 8 anys

El primer de tot es saber com s'han gastat tants de doblers.? Donau explicacions als propietaris que som nosaltres , els que hem pagat, i no els politics. Això de vendre a meins del preu de cost es una manera de dir que s'han inflat els contes, convendra saber qui s'hen a duit el profit...L'Auditorium te una sala de congressos tan gran com la del ¿Palau? de Congresos i sempre ha estat deficitari!. Quin milagre es aquest de tants de milers de congresistes que de cop i volta arriben a Mallorca per reunir-se?. Au va una mica de seny

Valoració:2menosmas
Per nofret, fa mes de 8 anys

És a dir, no recuperaran el que han pagat per l'obra, i a més regalen el preu del solar. Això sí que són negocis! (pel qui compra, evidentment)

Valoració:2menosmas
Per estalviador, fa mes de 8 anys

No, la crisi ni és culpa tota dels funcionaris ni els funcionaris són innocents al cent per cent, com gairebé qualsevol altre grup. Ara bé, això de tenir un sou fix independent del rendiment i a més a més vitalici és molest per als qui no ho tenen, que són la majoria.

Valoració:1menosmas
Per Boom´s House, fa mes de 8 anys

Mals empressaris, mals patròns, mals gestors, i per afegir aigüa al brou, la CEOE dóna tota la culpa de la crisi als funcionaris. Si això no fa un trò, és que ens falta un bull als els ciutadàns.

Valoració:4menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 8 anys

QUÈ L'ESFONDRIN D'UNA VEGADA!

Valoració:3menosmas
Per Ferran, fa mes de 8 anys

100.000 congressistes.... I coneixeu algú que vulgui venir a un palau de congressos separat de la mar, aferrat a una autopista, en una barriada perifèrica de ciutat i amb mala connectivitat amb ciutat?. Jo no. I si m'hagués de plantejar fer algun congrés ja cercaria algun lloc més atractiu a l'illa o organitzaria el congrés a un altre indret d'Espanya o de l'estrangers, si és que es tractés d'un congrés internacional.

Valoració:5menosmas
Per Corbs amb corbs, fa mes de 8 anys

Els del PP només fan bons negocis quan han d´inflar les seves butxaques.

El PP va començar l´otel i ell PP acabarà venent-lo per quatre cèntims! On anirà a parar aquesta venda?

Valoració:11menosmas
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

Venga, de veritat. Qui de vosaltres se'n sorprèn?

Això ho anam anunciant els lectors de DB des de fa més d'un any!

I esperau, que encara en vindran més, de negocis rodons per a aquesta gentussa.

Valoració:11menosmas
Per Tomevet, fa mes de 8 anys

TNT

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris