algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Calvo critica que Cort incrementa la taxa d'incineració a Palma mentre el Consell la manté

L'augment en el rebut anual pot ser d'entre 5 i 10 euros

El grup municipal del PSIB a Cort ha acusat el batle de Palma, Mateu Isern, de pujar un 3% la Tarifa de Tractament de Residus Sòlids Urbans, més coneguda com a Tirsu o taxa d'incineració, «saltant-se la congelació de tarifes del Consell de Mallorca», amb la finalitat de guanyar el proper any 1 milió d'euros.

La portaveu socialista a l'Ajuntament de Palma, Aina Calvo, ha recordat que el Consell de Mallorca ha congelat per a 2013 la taxa d'incineració -gràcies a la importació de fems forans per a cremar-los a la planta de Son Reus-, mentre el consorci palmesà ha apujat el rebut als ciutadans.

«És una injustícia per als palmesans que, mentre el Consell justifica la importació de residus procedents d'Europa en una congelació de les tarifes, els ciutadans de Palma paguin un 3% més que la resta», ha apuntat Calvo, qui recorda que la incineradora està emmarcada al terme municipal de Palma.

Així, ha criticat que es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Palma que només actua com a intermediari en la recaptació del tribut per al Consell, «ha pujat la TIRSU un 3% anual durant els anys 2012 i 2013, sense cap justificació quan el Consell, que té les competències, l'ha congelat».

Per aquest motiu, el PSIB-PSOE ha interposat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que va ser admès a tràmit el passat mes de març, atès que, segons ha censurat, l'increment de la TIRSU representa per als ciutadans un augment d'entre 5 i 10 euros en el rebut anual que actualment està en període de cobrament, del 1 de març fins al 31 d'abril.

En aquest sentit, el grup municipal socialista reprova que, des que governa el PP, els ciutadans de Palma han vist com els imposts han pujat reiteradament, per part de l'Ajuntament de Palma, el Govern de José Ramón Bauzá i l'Executiu de Mariano Rajoy, «a pesar de les promeses electorals del PP», situació que Calvo ha qualificat d'«estafa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris