cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

L'oposició a Cort no signa contra la violència de gènere: «és paper banyat»

Els grups d'esquerres critiquen així la caiguda als comptes municipals de més d'un 20 per cent de les partides d'igualtat. L'acció dels populars suposa una reculada i afavoreix «la tornada a èpoques passades»

Els grups municipals del PSIB i el PSM-IV-ExM a l'Ajuntament de Palma han rebutjat avui signar la declaració institucional del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, juntament amb el PP, que sí ho ha fet. Els grups d'esquerres han considerat que l'esmentat document ha esdevingut «paper banyat» després de les retallades promogudes en matèria d'igualtat per l'executiu que comanda Mateu Isern.

Amb un comunicat conjunt, els grups de l'oposició han acusat el govern municipal del PP de «falta de sensibilitat» cap a la xacra social de la violència de gènere i han criticat les retallades que està aplicant als programes d'igualtat i sensibilització.

Rebutgen, per tant, signar la declaració al mateix temps que el PP aplica polítiques restrictives econòmicament en tot el que fa referència a les accions en l'àmbit de la igualtat, en mesures de sensibilització, prevenció, detecció precoç i investigació d'aquest greu problema social.

L'oposició ha destacat que les partides previstes als pressupostos de Palma per a 2013 suposen una reducció en aquesta matèria d'un 22,75 % i critiquen que s'apliqui aquesta retallada «mentre les dones segueixen morint cada any pel terrorisme masclista, segueixen sofrint en la seva vida, i en la dels seus fills, massa agressions físiques i psicològiques en silenci».

Així, PSIB i PSM-IV-ExM han decidit no donar suport a la proposta de declaració institucional de la Regidoria d'Igualtat per suposar un llistat «d'intencions buides de contingut» que no podran anar acompanyades per accions reals i concretes que demostrin una voluntat política ferma.

Ambdós grups municipals han criticat també l'avantprojecte de reforma del Codi Penal que ha presentat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, perquè proposa la retirada del terme «violència de gènere» per a simplificar-lo en «violència», una cosa que consideren que suposa no permetre visualitzar el problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris