cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Cort recula i no farà cap desnonament

Urbanisme pactarà una solució amb Francisco Caparrós, però no vol que el seu cas faci d’efecte crida a no pagar

533

Francisco Caparrós, a la sala del seu pis de lloguer social, al Puig de Sant Pere.

Tomeu Martí - J.Torres.

L'Ajuntament de Palma va anunciar ahir, per sorpresa, que no desnonarà el ciutadà Francisco Caparrós García. A més, renuncia a fer fora qualsevol ciutadà que es trobi en la mateixa situació d'impagament que Caparrós.

La rectificació arriba l'endemà que dbalears revelàs la intenció d'Urbanisme de treure'l al carrer el proper 10 de gener. Caparrós, treballador a l'atur des de fa tres anys, acumula cinc mesos d'impagaments del lloguer pel seu pis social al Puig de Sant Pere. Així mateix, deu factures d'electricitat i de gas. El deute total, en el moment en què Urbanisme inicià l'expedient de desnonament, era de 1.142 euros.

La revelació del seu cas i la pressió exercida pels regidors de PSM-IV-ExM ha acabat modificant el full de ruta d'Urbanisme, que va donar ahir l'ordre de suspendre de manera immediata l'expedient de desnonament. El regidor d'Urbanisme, Jesús Valls, explicà que finalment no s'executarà el "llançament" (mot amb el qual s'anomena legalment) d'aquest inquilí.

A més, Valls anuncià que el Patronat de l'Habitatge (gestora dels 354 pisos socials de Cort) no desnonarà cap ciutadà que es trobi en una situació similar i recordà que, d'ençà que ha començat la legislatura, no s'ha desnonat cap família d'un pis municipal.

Demostrar la pobresa

Ara bé, matisà Valls, l'inquilí haurà d'acreditar la impossibilitat material de fer front al lloguer. I és que Valls vol fer un complicat equilibri, que consisteix a no deixar ningú al carrer, però tampoc no vol fer un efecte crida a no pagar; "si no, tothom podria deixar d'abonar el lloguer", va subratllar Valls.

Pel que fa al cas individual de Francisco Caparrós, Valls anuncià ahir que tècnics del Patronat d'Habitatge es reuniran amb ell en els propers dies per trobar una solució.

Malgrat tot, Valls remarcà que no se li pot perdonar el deute econòmic que té en concepte de lloguer i factures. Per tant, l'opció més probable és que li ofereixin un termini més ampli per pagar el deute (potser fins i tot de manera fraccionada), a més d'oferir-li orientació laboral.

En tot cas, Jesús Valls assegurà que Cort té més recursos socials a part dels pisos. I cità, concretament, la possibilitat que alguns usuaris siguin derivats al centre de transeünts del Molinar (SAPS).

El conservador, de fet, lamentà la sequera pressupostària per fer més polítiques d'Habitatge. Arribà a expressar-se així: "Allò que estam fent no ens agrada". Valls, de fet, havia rebut les dentades de PSM-IV-ExM i PSIB. La regidora socialista Iolanda Garví manifestà la seva incredulitat per fer fora qualcú "per just 800 euros de deute", mentre que el regidor Antoni Verger es declarà "en rebel·lia" davant el desmantellament que, segons el seu parer, el PP aplica a les polítiques d'Habitatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris