algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Cort aprova els seus comptes per a 2013 rebutjant totes les esmenes de l'oposició

556

El tinent de batle d'Economia conversa amb el primer edil de Ciutat en un moment del plenari extraordinari.

Tomeu Martí - J. Torres.

Cort ha aprovat avui en un ple extraordinari, amb els vots en contra de l'oposició -de qui s'han rebutjat totes les esmenes presentades-, el projecte inicial del pressupost general de l'Ajuntament per a 2013 per valor de 363.965.400 euros, el que suposa un 5,5 % menys que a l'exercici anterior.

El portaveu de l'equip de govern municipal i tinent de batle d'Economia i Hisenda, Julio Martínez, s'ha mostrat «content» amb el pressupost «que dóna resposta» segons el seu parer a la crisi econòmica, social i laboral municipal, ja que «garanteix les prestacions bàsiques perquè Palma funcioni».

Martínez ha destacat que l'oposició no ha qüestionat «cap euro dels 364 milions» destinats a les partides municipals, sinó que ha presentat esmenes que es basen «en ingressos que no existeixen» i en «teòriques disminucions» de dotacions pressupostàries com la destinada a electricitat, que «ja està molt ajustada i que segurament requerirà un reforç».

El tinent de batle d'Economia ha recordat a més que les 30 esmenes presentades per l'oposició, 20 del PSIB i 10 del PSM-IV-ExM, no tenen el suport del departament d'Intervenció municipal, un ens que, com ha explicat en el ple, ara depèn de Madrid.

Proposta alternativa

Per la seva banda, la portaveu del PSIB a l'Ajuntament palmesà, Aina Calvo, ha lamentat que el batle de Ciutat, Mateu Isern, no hagi acceptat la proposta del seu partit, que s'ha proposat abstenir-se en la votació dels pressupostos a canvi que Cort destini una part dels beneficis de l'empresa pública Emaya a programes soci-educatius de la ciutat.

Calvo ha acusat a Isern de «desentendre's», un fet que ha qualificat de «desolador per al conjunt de la ciutadania», ja que en la seva opinió, és «inconcebible» que Emaya obtingui beneficis i aquests no es destinin a programes socials.

La portaveu socialista ha insistit que «altres pressupostos són possibles», si, entre altres coses, es reclama al Govern allò que deu a Cort per la Llei de Capitalitat i s'incrementen els ingressos per infraccions urbanístiques.

Segons el portaveu del grup municipal del PSM-IV-ExM, Antoni Verger, també existeixen alternatives viables als pressupostos «injusts i antisocials del PP» aprovats avui i ha acusat l'executiu municipal de negar-se a «valorar-los seriosament».

Verger li ha exigit al PP que rectifiqui l'«autèntica catàstrofe» que suposen aquests pressupostos ara, perquè l'any que ve serà molt dur per als ciutadans «que ja hauran caigut en la misèria, en les drogues i en la delinqüència».

Representants de la Unió d'Associacions de Mallorca, el Consell de la Joventut i FEPAE han tret cartells de protesta durant el ple per les retallades a les partides socials municipals i han demanat a l'equip de govern que modifiqui els pressupostos, que s'aprovaran definitivament el desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris