cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Palau de congressos: viatge a les butzes del 'monstre'

L’equipament concebut per ser referent a la badia de Palma reivindica el seu valor. Copsar-lo en primera persona és una bona manera de conèixer com se’n pot rendibilitzar l’espai

23370

Aquí s’aturaran els taxis que transportin els clients a l’hotel.

A.A.

El palau de congressos vol ser alguna cosa més que un mort enmig de la Platja de Palma. Aquesta filosofia és el fonament amb el qual es dóna a conèixer entre els ciutadans el que promet esdevenir -un cop estigui completament enllestit- tot un referent a casa nostra pel que fa als congressos i les trobades de caire empresarial i cultural.

Perquè sigui una realitat completa, no resta tant del procés, o com a mínim, així és amb referència a les xifres. Prop d'un 70% dels terminis de construcció ja s'ha completat amb èxit. Per això, paralitzar-ne ara els treballs, o fins i tot plantejar-se no acabar-los, ens suposaria a tots plegats una despesa més elevada que no pas escometre definitivament els darrers pagaments pendents.

Ara per ara, emperò, no hi ha doblers al calaix ni per a una cosa ni per a l'altra. Però per si potser apareix alguna cartera farcida i disposada a participar en l'empenta final, la societat pública del palau -on hi ha representats l'Ajuntament de Palma i el Govern balear- facilita copsar de primera mà les butzes del ‘monstre'. Ben mirat, podem parlar de gairebé un monstre, si considerem el total de la superfície construïda que ocuparà aquest equipament una vegada es finalitzi: prop de 55.000 metres quadrats repartits en vuit plantes.

La realització de visites organitzades és ara la fórmula escollida per difondre les virtuts de la infraestructura. Fins ara s'hi havien fet recorreguts per a un públic professional, més entès, i susceptible d'elegir el futur palau per organitzar-hi els seus esdeveniments. D'aquesta manera, el caire de la volta era potser més comercial i tècnic, basat en un visitant més aviat implicat en el món de l'organització d'actes.

Ara, en canvi, es pretén obrir l'espectre a un públic més general, i aquesta vegada, un grup de treballadors de la Gerència d'Urbanisme de Cort han fet al nostre costat les funcions de ciutadans encuriosits.

A l'entrada de l'obra ens surten a camí dos treballadors del palau: en aquest cas, un arquitecte i un representant del Departament Comercial. Un ens explicarà a fons els secrets i peculiaritats de la construcció, mentre que l'altre té la mirada més avesada a destacar les possibilitats funcionals que guarda el complex. Aquesta infraestructura, per cert, està formada per l'auditori, la sala d'exposicions i l'hotel, i en la volta de dues hores de durada hi ha temps a bastament per passar pels punts més destacables dels tres espais.

Un poc de controvèrsia

El passeig és interessant, però inevitablement acaben apareixent detalls una mica més controvertits. Tot i ser treballadors del palau, demostren ser conscients que no tothom comparteix una visió tan edulcorada com la seva, i ho acaben justificant: "Els mallorquins de vegades en feim un gra massa. Molts diuen que és un bunyol, però el palau de congressos serà un edifici que vestirà Palma d'un valor afegit i permetrà obrir-se cap a la mar i atraurà un turisme, el de congressos, molt interessant", expliquen.

Per ells, qui fa nosa no és el palau, sinó l'autovia, encara que aquesta arribàs gairebé seixanta anys abans. "On s'és vist arribar a una catedral gòtica circulant a 80 km/h?", es demana l'arquitecte, qui ressalta la ruptura que per a bé suposarà el palau en la típica relació visual de la Platja de Palma: castell de Bellver, la Seu de Mallorca i l'edifici de Gesa, millorant-la amb un edifici emblemàtic "modern i ben fet".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per garbo, fa mes de 8 anys

gran església pocs perdons

Valoració:3menosmas
Per perepau, fa mes de 8 anys

Jo hi posaria una reserva de cèrvols perquè el senyor Delgado s'hi anàs a espassar els nervis. I a veure si amb una mica de sort li passa el mateix que a en Froilan, però sense ferir-se només a un peu....

Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Encara hi seríem a temps de tomar-lo o vendrer-lo per peces a algun país més boig que aquest. Quan estigui acabat ens espera una bona puja d'imposts per fer-lo funcionar.

Valoració:6menosmas
Per Milions de dies tudats, fa mes de 8 anys

Molt bo Biel.
I quin "glamour" que te "el lloc on s'aturaran els taxis que transportin els clients a l'hotel".
De vegades dec d'estar sommiant.

Valoració:3menosmas
Per biel, fa mes de 8 anys

vivendes socials per a politics defenestrats, habitatges gratuits per coloms autoctons, un gran lupanar, un segon Baluart, un lloc d' encontre per jubilats, un monument a l' incompetencia, abandonar-lo i deixar-lo per estudiar els efectes de la putrafecció del cement, un abocador de fems europeus, pintar-lo de groc , vendrer-lo a preu de patato o a canvi d' aliments per la població, no se, tal vegada tenqui mès aplicacions, ara mateix ja estic cansat de pensar-hi.., si algù vol afegir qualque cosa, crec que entre tots podrem trobar una bona soluciò en aquest edifici tan majestuos.

Valoració:4menosmas
Per tomeu, fa mes de 8 anys

Monstruós i devorador de doblers públics, per a mi la mostra més clara de mala gestió política que s'ha fet a aquesta illa. El millor que poden fer per reparar el mal és enderrocar-lo i als polítics implicats desterrar-los de la política per sempre.

Valoració:6menosmas
Per Salo o els innombrables dies de Gomorra, fa mes de 8 anys

Hi ha una pel-licula italiana on apareixen uns adolescents menjant merda. Qualcuns diuen hhmmm que bona que es (missatge per a l'arquitecte que parla de catedrals i quilometres per hora)

Valoració:1menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

Podrien fer-hi un bloc d´apartaments, i donar-ne un a cada persona a la que el bancs li han robat la seva casa.

Valoració:5menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Pp + psoE (i associats) s'han cobert de glòria -una vegada més- amb aquest trasto.

El problema d'aquestes illes és l'espoli fiscal, el centralisme imperial castellanista, és cert; però la incompetència dels propis polítics és també un problema i no hi ha contradicció entre una cosa i l'altra, tristament.

Urgeix un horitzó polític nou i diferent.

Valoració:7menosmas
Per Ja és hora d'esbocar-lo, fa mes de 8 anys

totalment d'acord amb l'opinió generalitzada contra aquesta vergonya i monument a la corrupció de la classe política balear. Quin fàstic!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris