muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Cort envia un equip d’inspectors a cercar defraudadors fiscals

L’Ajuntament de Palma calcula que durant l’any 2013 recaptarà 8 milions d’euros de bosses de frau detectades

Anar a la cacera dels ciutadans i empreses que defrauden l'Ajuntament de Palma és la funció que desenvoluparan a partir d'ara, i comandats pel regidor econòmic de Cort, Julio Martínez, un grup específic dels inspectors d'Hisenda.

Així es preveu en el Pla d'Inspecció de 2013, presentat ahir per l'Ajuntament, i que pretén treure a la llum devers 8 milions d'euros no abonats en concepte de tributs municipals.

La major part dels 8 milions prové de l'evasió fiscal de l'IBI. Es tracta d'investigar les obres que no han sol·licitat el final d'obra i, per tant, no consten en el registre del cadastre com a habitatge finalitzat. Igualment, es comprova que el ciutadà hagi fet constar en el padró municipal tota ampliació o reforma del seu habitatge (amb el consegüent abonament d'imposts). També es depuren les parcel·lacions il·legals que, com que no s'han donat d'alta, no abonen l'IBI.

El segon tribut municipal que menys es paga és l'impost de construcció (anomenat ICIO). Concretament, es comprova si existeix diferència entre el pressupost inicial i el finalment realitzat (com més cost, més imposts).

També s'investiga que les obres de llicència denegades no hagin estat finalment executades (de manera que han de pagar els consegüents imposts de construcció, a més d'una multa al departament de Disciplina Urbanística).

Finalment, els inspectors s'asseguraran que les entitats financeres hagin pagat la taxa d'ocupació pels caixers automàtics; i que bars i restaurants abonin la taxa per instal·lar les seves terrasses al carrer (amb ajuda de la Policia Municipal).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 8 anys

Que tornin els doblers en Matas & cia i en treuran més i en manco feina.

Valoració:1menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

Millor que vagin a cercar lladres - corruptes, i seràn més bòns de trobar.

Valoració:3menosmas
Per fraules, fa mes de 8 anys

Jo els puc ajudar, voleu una llista; matas, vicens , munar,nadal,,,,,,,,n hi ha un futimer,,,

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

El que han d'anar és a la recerca i captura de polítics corruptes. I que ens tornin els dobblers robats.

Valoració:8menosmas
Per I Matas?, fa mes de 8 anys

Que comencin per Mar i Vent. Llavors ja veurem si farà falta continuar.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris