algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Els pisos d’acollida de Cort per a desnonats es troben saturats

L’ocupació dels 354 habitatges per a famílies en situació d’emergència és del 100%. El PSIB demana habilitar-ne més i eximir els afectats dels imposts municipals

23426

El debat social entorn del drama dels desnonaments arribà ahir a l'Ajuntament de Palma.

Reuters - Arxiu.

El debat social entorn del drama dels desnonaments arribà ahir a l'Ajuntament de Palma. No debades, el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls, hagué de reconèixer que els pisos d'acollida de Ciutat es troben a hores d'ara saturats. I és que totes i cadascuna de les 354 llars de les quals Urbanisme disposa per acollir famílies desnonades i en risc d'emergència estan ocupades actualment.

El col·lapse dels pisos d'acollida, però, ve de mesos enrere. El grau de necessitat és tan gran que, a falta de més pisos de l'àrea d'Habitatge, Benestar Social ha d'enviar moltes famílies a pensions i hostals de Palma.

Valls assegurà que aquest 100% d'ocupació "significa que el programa funciona" i rebutjà la possibilitat d'augmentar l'oferta de pisos d'acollida o de lloguers social per a famílies en emergència. "A banda dels 354 pisos, també tenim altres cases de l'Institut Balear de l'Habitatge i l'oferta de Palma Habitada", es va justificar el regidor.

Així mateix, Valls manifestà que el problema dels desnonaments és complicat. "Els contractes estan per complir-se i no hi pot haver un impagament continu, de la mateixa manera que l'Estat ha de fer una funció social i garantir el dret a l'habitatge".

Finalment, Valls no descartà la creació d'una oficina d'assessorament per atendre, ad hoc, casos de desnonament. Sigui com sigui, recordà que les oficines del Patronat d'Habitatge municipal ja realitzen aquestes feines.

La proposta de la creació d'una oficina específica, de fet, arribava per boca de la portaveu socialista a Cort, Aina Calvo, qui també suggerí eximir del pagament dels imposts municipals i de béns immobles les persones afectades per un procés de desallotjament.

Així mateix, la socialista apunta com a necessària línia de treball l'habilitació de molts més pisos a preu de lloguer social per a les persones que hagin patit un desnonament.

La partida de lloguers socials cau un 77%

El projecte Palma Habitada està en vies de desaparició (o almanco de reducció a la mínima expressió). No debades, la partida pressupostària per sufragar el programa ha davallat de 620.000 euros a just 138.000. De fet, aquest servei ha estat internalitzat, de manera que ja no serà una empresa privada la que el gestioni.

És evident que una caiguda del 77% del pressupost, en plena onada de desnonaments, només aconseguirà que menys famílies s'hi puguin acollir just quan més necessitat hi ha.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris