algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Cort s’oblida dels joves

23968

Estampa d’una festa de l’Agència del Voluntariat de Palma, celebrada a les Voltes, amb motiu de la diada internacional de la col·laboració. .

TERESA AYUGA

La retallada del PP a l’àrea de Joventut és grossa. No debades, és la regidoria que pateix una major davallada del pressupost, que el 2013 caurà un 32%.

L’ajust econòmic es traduirà en l’eliminació de dos programes consolidats de Joventut: el servei de vacances per a infants i l’Agència del Voluntariat de Palma. A més a més, l’hotel d’entitats juvenils (ubicat a la Gerreria) perd capacitat de gestió.

La regidora, Esperança Crespí, lamentà ahir les retallades als serveis, però les justificà per la manca de pressupost. “Hem hagut de prioritzar uns serveis davant d’altres”, explicà.

Dels tres grans programes afectats, el de més volum és el Servei de vacances. Es tracta del programa de campaments d’estiu, en el qual participaven devers 600 al·lots cada estiu. Si en els comptes de l’any passat ja s’havien suprimit els campaments de Pasqua i Nadal, l’eliminació de la campanya d’estiu ja ha suposat la mort d’aquest servei. Pel que fa a l’Agència del Voluntariat de Palma, tancarà la barrera el proper 30 de març i ho farà, paradoxalment, entre les lloances de qui la tanca: “Han fet una tasca extraordinària. Realment, passam una penada per no tenir doblers per mantenir-lo”.

En tot cas, Crespí anuncià que les devers 40 entitats que componen l’Agència iniciaran negociacions amb altres institucions públiques a  fi de continuar oferint aquest servei amb recursos compartits.

Finalment, Joventut també suprimeix l’externalització de la gestió de l’hotel d’entitats, ubicat a la Gerreria, de manera que a partir d’ara ja no hi haurà personal públic gestionant les oficines. Ara bé, els col·lectius juvenils podran continuar fent servir les oficines de l’hotel, si bé a partir d’ara cada entitat tindrà claus d’accés i gestionaran el local ells mateixos.

Així mateix, la partida pressupostària a Dinamo rep una destralada del 50%. Així, l’any que ve just hi haurà 8 educadors i treballadors socials a les barriades vulnerables de Palma.

Igualment, les oficines PalmaJove (ubicades a les Avingudes, davant la plaça del Tub) pateixen una reducció econòmica del 20%. Una altra partida que disminueix la seva aportació és la de subvencions a entitats, que passa de 150.000 a 100.000 euros (-50%).

Crespí, finalment, remarcà que s’ha aconseguit mantenir el funcionament dels 4 casals de joves. “I aquí s’oferiran molts dels serveis que, malauradament, hem llevat d’altres bandes”. Crespí, però, assegurà que, tot d’una que aconsegueixi més doblers, recuperarà els serveis ara suprimits.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arinu, fa mes de 8 anys

Si passen tanta pena de tancar serveis perquè no es dediquen a una altra cosa?

Valoració:3menosmas
Per t, fa mes de 8 anys

Només als joves? Als vells, als catalano-parlants,

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris