bruma
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
13°

Preacord a Cort: no hi haurà vaga

Els funcionaris són els que més cedeixen: faran feina 2,5 hores més cada setmana, talment com ho imposa el ‘decret Rajoy’

27954

Aspecte de l’assemblea de treballadors de dilluns.

Ferran Aguiló(M.À.C.)

Els sindicats arribaren ahir a un preacord amb l'Ajuntament de Palma, de manera que l'amenaça de vaga ha quedat dissipada. El preacord signat ahir dematí és fruit de tres hores de negociació oficial i moltes més de converses informals, a fi de desembossar un conflicte que no interessava a cap de les parts: al PP, perquè evidentment no vol patir el desgast mediàtic d'una vaga; i als funcionaris, perquè ni tan sols no partien d'una posició de força, ja que l'allargament de la jornada setmanal amb 2,5 hores més pot ser considerada una imposició, però és de compliment obligat, perquè és producte d'un decret del Govern central.

Així, el preacord pivota sobre una premissa: els funcionaris faran 2,5 hores més de feina a la setmana. Ara bé, hi guanyaran alguna contrapartida: principalment, l'eliminació de l'anomenada bossa d'hores. Amb aquesta bossa, els funcionaris estaven obligats a realitzar algunes hores en període extraordinari (festivitats, caps de setmana, etc.), sempre que l'Ajuntament ho hagués de menester per al seu funcionament. Amb el preacord, en canvi, s'elimina aquesta prerrogativa, que beneficiava l'Administració local.

A més a més, les centrals sindicals han aconseguit que la Regidoria de Funció Pública els torni les 4 hores lliures per motiu de la festivitat de Sant Sebastià i la possibilitat de fer formació en hores de treball, que els llevà l'any 2011 amb un decret de batlia.

Així mateix, els sindicats han rebut de l'equip de govern la promesa de continuar negociant un paquet de mesures global. O sigui, que les converses entre la junta de personal i els regidors de Funció Pública i Hisenda, Irene San Gil i Julio Martínez, continuaran en els propers dies.

Aquest paquet de mesures recollirà, per exemple, la recuperació de la paga extra de Nadal. Segons apunta Antònia Tovar, presidenta de la junta de personal i sindicalista d'UGT, "una cosa és que ara mateix no es pugui pagar l'extra, però una altra de diferent és que no l'abonin en el futur". També queden per pactar altres limitacions que consten en el decret Rajoy, com ara les incapacitats. "Hi ha marge de maniobra", diu Tovar.

Horaris

Per altra banda, el preacord assolit ahir inclou un horari de feina molt flexible, amb l'hora d'entrada a partir de les 7.20 i la possibilitat de sortida fins a les 16, adaptat segons les necessitats personals.

Així mateix, l'horari de permanència obligatòria en el lloc de treball serà des de les 8.30 fins a les 14.30 hores, i es podria allargar l'horari al principi o al final fins a arribar a les 37,5 hores setmanals obligatòries.

Els col·lectius que fins ara feien 37 hores i mitja setmanals amb un plus a la seva nòmina treballaran dues hores i mitja més per tal de mantenir la integritat del sou. En canvi, es reduiran a l'extrem les hores extraordinàries que, en comptes de ser pagades, es compensaran a partir d'ara amb jornades lliures.

Finalment, el regidor d'Hisenda, Julio Martínez, va lamentar el to de les protestes dels funcionaris. "No pot ser que dimarts passat estiguéssim negociant a Flassaders envoltats de manifestants que xiulaven", va criticar Julio Martínez.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Com sempre, la emnjadora segura, per alguns, no se toca. Alsuns faran feina dues hores i mitja mes, alguns estaran per allà dues hores i mitja mes. Aixì, aquests-aquestes, podran estar dues hores i mitja mes , sense fer res. Una merda de mesures. El que cal és reformes, no mesures.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris