muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un cordó de 40 independentistes protegirà la marxa de la Diada

L’Esquerra Independentista (EI) treu múscul amb la manifestació pel 31-D, que avui recorrerà els carrers de Palma. Els quatre acusats pels incidents de l’any passat, de fet, obriran el bloc de l’EI: “Cap dels quatre no ens arrufam”, alerten

25776

El moviment independentista protegirà avui amb un cordó de seguretat, compost per més de 40 membres, el seu bloc a la manifestació de la Diada de Mallorca (passeig del Born, 18 hores).

Tot i que la marxa del 31-D sempre disposa d'un servei d'ordre, l'Esquerra Independentista (EI) decidí reforçar les mesures de seguretat previstes per a enguany. "Tal com ha passat els darrers quatre anys, grups feixistes amenacen de tirar ous, i fins i tot pedres, al pas de la manifestació", explicà ahir David Pujol, un dels portaveus del col·lectiu.

Així mateix, Pujol destacà que volen evitar incidents amb la Policia Nacional, com els desencadenats l'any passat després que els agents carregassin contra la manifestació a l'altura del carrer dels Oms.

Arran d'aquesta baralla, de fet, la Fiscalia imputa un delicte de lesions i atemptat contra l'autoritat a quatre independentistes que prengueren part de la protesta passada. I foren aquests quatre joves (Guillem, David, Sílvia i Robert) els que ahir es presentaren precisament davant la premsa. No debades, els joves jugaran un paper actiu en la Diada d'enguany. Per començar, tots quatre obriran el bloc de l'Esquerra Independentista (el primer és de PSM-IV-ExM, Esquerra i STEI-i) portant la pancarta. Després d'aquest gest simbòlic, els joves es resituaran al servei d'ordre tot lluint el característic guardapit de color taronja amb el qual s'identifiquen els seus membres.

No és casualitat que els quatre independentistes cerquin aquesta visibilitat. Així ho explicà Pujol, qui assegurà: "Cap dels quatre no ens arrufam. Cap dels quatre no ens amagam".

"Ni els primers, ni els darrers"

I és que els joves sostenen que la seva imputació és "una mostra més de la persecució policial i política que pateix l'independentisme a Mallorca". David Pujol va afegir: "Ni som els primers ni segurament serem els darrers que patirem aquest control i criminalització".

En tot cas, els ‘represaliats' del 31-D continuaren informant ahir sobre el seu cas judicial. Primer ho feren a la festa que l'EI celebrà a l'horabaixa a Can Alcover, mentre que ja al vespre es traslladaren als actes organitzats per Pinyol Vermell a sa Pobla.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per 1972, fa mes de 9 anys

Collons! La vàreu protegir tant que no la vàrem veure!!!

Valoració:-23menosmas
Per Margo, fa mes de 9 anys


A Mallorquin:

Ben igual que sa manifestació de ahir, eren uns 50 al.lots, des cajei i es maulets, quants hauran vengut desde es Principat? Però aquesta noticia no s'ha divulgat.

Valoració:-10menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Las 18:30 h. y solo ocupan una cuarta parte del borne... He estado en fiestas de cumleaños con más invitados.
La verdad es que dan un poco de pena. Tan solitos, con sus banderitas y sus letreritos, pasando frío.

Valoració:8menosmas
Per Francesc, fa mes de 9 anys

Endavant companys!

Per la independència i pels drets socials, el meu suport des de Menorca.

I bon a diada de Mallorca!

Valoració:3menosmas
Per Margo, fa mes de 9 anys

A Bubota:

Entre "cap contaminat" i "patéticos", sa veritat, no hi trob molta diferencia.

Valoració:-14menosmas
Per Bubota, fa mes de 9 anys

Ah, me deixava de dir una cosa... Que sí, que ja ho sabem que posa es DNI... q pesadets, vaja argument més bo que teniu. Només sabeu insultar, ficar-vos amb ses cares d'aquests joves... no sabeu què és sa democràcia. Encara que fossin 5, respectaríeu i escoltaríeu ses seves opinions si fóssiu demòcrates enlloc de dir "PATÉTICOS, MIRAD VUESTRO DNI!".

De vegades he detectat certa enveja a sa gent que té uns principis i que lluita per qualque cosa per part de sa gent que no és capaç de tenir ideals ni de pensar una mica, aleshores recorren a desqualificar i ridiculitzar qualsevol demostració d'ideals, de gent que vol canviar qualque cosa que no li agrada. Passa amb això, amb es 15-M...

Valoració:6menosmas
Per Bubota, fa mes de 9 anys

Seny avui horabaixa. Que ningú caigui en ses provocacions de certs elements!

És massa lo des espanyolistes, que tot es temps treuen Catalunya penmig. Teniu uns prejudicis i una poca capacitat d'aturar-vos a reflexionar... No conec cap independentista mallorquí que s'avergonyeixi de ser mallorquí o que xerri en barceloní. Enlloc de dir es 1r doi q vos passa es cap contaminat que teniu, escoltau un poc o obriu un poc es ulls. A Catalunya no ho saben que feim aquesta manifestació! Prou problemes tenen ells com per preocupar-se de noltros!

Valoració:6menosmas
Per cope, fa mes de 9 anys

mira JOSELITO, lo que tu tienes es una caraja mental que no te aguantas.
Las tierras tuyas, como dices, caen un poco más arriba, en la COMUNIDAD CATALANA, una de las 17, ni más ni menos.
de modo que quien puede fotre el camp hacia tus tierras, eres tu pepito.
anda que el avion sale a las 8.
Bona tarda JOSELITO.

Valoració:0menosmas
Per Cati, fa mes de 9 anys

Me fan molta gràcia (i pena) aquests mallorquins que se pensen que xerren algo taaant diferent a lo que xerren a Barcelona com lo diferent que són es xinès i s'alemany, per l'amor de Déu!! No veis que Espanya/Govern des PP mos està menjant i vol fer desaparèixer sa nostra cultura. Aquí a ses Illes, una des ses comunitats que MÉS riquesa aporta a s'Estat i que es finançament que reb és un 14% inferior a sa mitja, trobau que aquí hem de consentir que se retalli pes 4 costats. No estic xerrant només de cultura, sinó de BUTXACA!!! Sa INDEPENDÈNCIA és s'única solució!!!! ESPANYA ÉS CRISIS!! I MOS ROBEN!! Sí senyors!!! Pareix mentida que aquests que se fan dir mallorquins (alguns gonelles i altes que mai diran 2 paraules seguides en mallorquí) s'estimin més ser saquejats any rere any que fer un pas envant, plantar cara i dir ADÉU ESPANYA!!! INDEPENDÈNCIA = QUALITAT DE VIDA!!!!

Valoració:11menosmas
Per JOSEP, fa mes de 9 anys

El que realment ens fa falta a les persones d'esquerres i independentistes es un lider de bon de veres, una persona carismàtica i així es mobilitazarien els mallorquins.
Jo crec que tots els mallorquins sense escepció han dit colca vega "putes de forasters" i votant al PP lo únic que fan es tira-se pedres a damunt el cap.
Es incomprensible tothom pero TOTHOM (mallorquins) s'han queixat de la immigració espanyola i el primer que fan quan en veuen un es xerrarli en castellà. No n'estas fart de forasters? ido xerra amb MALLORQUI voras com a poc a poc aquell foraster se convertira amb un dels teus.
Som d'esquerres NO SOM RACISTES però no deixam que un espanyol vengui aqui a dir la seva!

Volem integració no represió!

Som un individu, no pertanyo a cap organització, no som de cap associacio, per tant casi no tenc veu per expresarme. El que vull dir es que s'haurien de promoure congressos, jornades independentistes i d'esquerres per educar la societat en aquest ambit i promeure i exaltar el nacionalisme català.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris