nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Cort decideix pagar tots els seus crèdits, per valor de 37 milions

El tinent de batlia d'Economia i portaveu, Julio Martínez, afirmà que suposa un «missatge de confiança» per als ciutadans

28956

Cort complirà amb els deutes a final d'any.

J. Carrillo.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat avui destinar tota la seva tresoreria, 37 milions d'euros, a cancel·lar les seves pòlisses de crèdit, de manera que estiguin pagades per a finals d'any.

«Palma no estarà entre els Ajuntaments morosos el 31 de desembre», ha afirmat avui el tinent de batlia d'Economia, Hisenda i Innovació i portaveu de l'equip de govern, Julio Martínez, durant la roda de premsa posterior a la reunió, informa Cort en un comunicat.

Martínez ha explicat que des del canvi de govern tenia l'objectiu d'amortitzar 37 milions d'euros a la fi d'any de pòlisses de crèdit, dels quals 36 milions van ser sol·licituds licitades per l'anterior equip de govern i un milió per l'actual.

El compliment de totes les pòlisses de crèdit, ha defensat, suposa traslladar als ciutadans un «missatge de confiança» que «l'equip de govern complirà els seus compromisos».

«Havíem de començar per aquests compromisos bancaris i fer front a la incertesa que les administracions puguin complir amb aquesta obligació legal», ha dit.

Facilitarà a més, en la seva opinió, que els bancs que tradicionalment han operat amb l'Ajuntament confiïn al seu govern i renovin les pòlisses de crèdit que Cort els demani.

La Junta de Govern ha acordat també igualar tots els drets de totes les llicències municipals de taxi, la qual cosa suposa el compliment d'una mesura que, segons destaca Cort, els propis taxistes havien recolzat majoritàriament en un referèndum.

Fins ara, les llicències municipals no atorgaven els mateixos drets, ja que hi havia un grup reduït d'elles que podien tenir més d'un conductor, mentre que la resta no.

A partir d'ara s'igualaran els drets de totes i el taxista propietari d'una llicència podrà decidir quants conductors poden utilitzar-la.

De cara al ciutadà, aquesta modificació es traduirà «en una millora del servei», ha explicat Martínez, qui ha afegit que hi haurà més disponibilitat i presència de taxis circulant pels carrers de la ciutat.

L'equip de govern ha acordat també una regularització comptable que es concreta en la formalització de la cessió d'ús dels terrenys del cementiri, de propietat municipal, a l'Empresa Funerària Municipal (*EFM).

D'aquesta manera, s'aconsegueix que la EFM superi la situació de «desequilibri patrimonial» que sofria i que la col·locava en situació de dissolució segons la Llei de Societats Anònimes.

Seguint amb la línia marcada per l'alcalde Mateo *Isern de racionalització de la despesa pública i reducció d'hores extra, l'equip de govern també ha aprovat avui una reestructuració que permetrà estalviar 50.000 euros en concepte d'hores extra a l'Àrea de Benestar Social.

Després de negociacions amb els treballadors d'aquest departament, indica Cort, la seva setmana laboral ha passat de 35 a 37,5 hores, la qual cosa permet reduir les hores extra.

L'equip de govern ha donat així mateix llum verda una pròrroga de gestió del servei de l'ORA fins al 31 d'agost per un valor de 7,5 milions d'euros.

Martínez ha assegurat que l'Ajuntament no descarta una reducció de zones de l'ORA que permeti que s'autofinanci, després que, segons ha indicat, l'ampliació de zones que es va dur a terme en l'anterior mandat va provocar que aquest servei sigui deficitari per a les arques municipals.

A més, la Junta de Govern ha aprovat avui diverses certificacions de les obres del poliesportiu de Son *Moix, els treballs del qual, segons Martínez, «avancen a bon ritme», ja que ja s'ha finalitzat un 10 % de tota la reforma.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Paparrina, fa mes de 9 anys

I això no pareix l'innocentada de cada any?

Valoració:0menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Aquest Sr. Martínez no se si en sap d'economia, però el que si sap és prendre el pél al ciutadà. D'on surten ara el 36 + 1 milió d'eures per pagar crèdits? No deia que Calvo havia deixat les arques buides? Perqué no paga proveïdors?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris