nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

CCOO i UGT demanen la retirada del projecte de Llei General Turística

Tots dos sindicats estan «radicalment en contra» d'un text que en la seva opinió ha estat redactat per les grans companyies hoteleres per poder dur a terme els seus projectes i augmentar els seus beneficis

28858

Els representants dels sindicats en el moment de lliurar la documentació.

Ferran Aguiló(J. Torres.)

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT han demanat avui la retirada del projecte de Llei General Turística del Govern perquè solament afavoreix als grans hotelers i va contra el petit i mig comerç i l'oferta complementària, i suposa a més tornar a un model «depredador» del territori que estava superat.

Tots dos sindicats estan «radicalment en contra» d'un text que en la seva opinió ha estat redactat per les grans companyies hoteleres per poder dur a terme els seus projectes i augmentar els seus beneficis, però que en cap cas és una aposta per la qualitat ni generarà llocs de treball.

Els secretaris generals en Balears de tots dos sindicats, Katiana Vicens (CCOO) i Lorenzo Bravo (UGT) han lliurat avui a la seu de la Conselleria de Turisme i Esports del Govern les seves al·legacions conjuntes a l'esborrany de l'avantprojecte de Llei de General Turística (LGT).

El text planteja un model que fomenta el desnvolupament en comptes d'apostar per la qualitat, i fins i tot, a tenor de l'articulat, permetria la construcció d'un hotel al Castell de Bellver o en Sa Dragonera o un parc temàtic a una altra zona protegida com És Trenc, han assegurat.

Els líders sindicals demanen la seva retirada i que el Govern redacti un de nou conjuntament amb empresaris i sindicats, al mateix temps que Bravo ha advertit que en cas contrari «no hi ha més nassos que fer alguna cosa», en referència a l'engegada de mobilitzacions, perquè aquesta iniciativa legislativa «acabarà» amb milers de llocs de treball i això «no es pot consentir», ha assenyalat.

Entre altres al·legacions, els sindicats entenen que han d'establir-se més garanties a la figura dels condohoteles amb la finalitat de «blindar» el seu ús turístic, sense deixar «cap escletxa que permeti pervertir-ho», garantint el manteniment de les ocupacions i exigint uns mínims de qualitat.

Vicens ha declarat als periodistes que és necessari «canviar de la primera a l'última lletra» del text. Exemple d'això és que es digui que el «tot inclòs» ofereix una molt mala imatge a l'oferta turística de Balears però, al mateix temps, permet aquesta figura. L'única cosa que es fa, ha criticat, és canviar aquest nom pel de «pensió completa integral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris