nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Cort fixa en 100 € la multa per anar en bici per les voreres

El Partit Popular aprova l’ordenança de bicicletes més repressiva que ha existit mai a Palma

28840

Els ciclistes que circulin damunt una voravia rebran sancions de 100 euros.

T. AYUGA

El Partit Popular reculà ahir respecte del seu posicionament vers l'ordenança de bicicletes i no disminuirà, finalment, la quantia de les multes per als ciclistes que circulin damunt una voravia. D'aquesta manera, els usuaris que siguin caçats per la Policia Local rebran sancions de 100 euros. Això no obstant, si el ciclista circula de manera "temerària", la multa s'elevarà fins als 500.

La quantia de la multa ha estat àmpliament rebutjada pel col·lectiu ciclista Massa Crítica i la coalició PSM-IV-ExM. Segons el portaveu dels econacionalistes a Cort, Antoni Verger, "cal davallar el volum de les multes fins als 20 euros".

Aquesta és, de fet, la xifra amb la qual s'especulava com a preu final. De tota manera, el PP no ha volgut perdre aquest torçebraç i les esmenes de PSM-IV-ExM foren rebutjades ahir per la majoria absoluta dels conservadors.

El portaveu de Massa Crítica, Mariano Reaño, insistí en "la desmesura" que representa el règim sancionador. "Una bicicleta decent costa 120 euros. Així que si ens multen amb 100 euros, quasi val més abandonar la bicicleta al carrer mateix", apunta. Reaño, en tot cas, matisa que no són contraris a les multes. "Ens pareix bé que hi hagi una regulació i que es multi els ciclistes incívics i temeraris, però no a tothom com a regla general", argumentà ahir Reaño. I conclogué advertint que "els ciclistes no van per les voravies per gust, sinó perquè els fa por i inseguretat anar per la calçada amb els cotxes".

El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo (PP), assegurà que ara s'obre un període d'al·legacions d'un mes, en el qual espera poder debatre algunes de les propostes de l'oposició. Tot i així, pareix clar que els conservadors no donaran suport al fet que les bicis puguin anar per voravies de més de 3 metres d'ample, tal com proposa la coalició PSM-IV-ExM (que també gaudeix del suport del PSIB). En canvi, Vallejo sí que trobà possible acordar excepcions perquè els ciclistes puguin circular per parcs, jardins i places per a vianants.

En tot cas, l'ordenança més repressora de la bicicleta feta fins ara per un equip de govern de Cort entrarà en funcionament per devers febrer. I les prohibicions seran múltiples. Anar en contra direcció, per exemple, serà castigat amb 200 euros, la mateixa multa que fer un cavallet amb la bicicleta (alçar-ne la roda davantera a l'aire).

Així mateix, queda prohibit circular fent servir auriculars de música o de telefonia mòbil. Tampoc no es permet fer curses per dins Palma, ni transportar una altra persona a la bicicleta (llevat dels menors de 7 anys).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per pere, fa mes de 9 anys

Quina vergonya! Ara els nens petits ja no aprendran a anar en bici fins que no tinguin por d'aprendre al mig d'un carrer.....

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Per favor, no comencen amb lo de dretes i esquerres. Sa bicicleta te color, però no és polític. Si pintam sa bicicleta vermella o blava s'única que sortirá perdent sirà sa bicicleta i els seus usuaris.

Valoració:2menosmas
Per miquels, fa mes de 9 anys

Esper no tornar a veure cap guardia municipal en bici per les voravies. Suposo que podré denunciar-ho.

Valoració:7menosmas
Per Joan R., fa mes de 9 anys

En primer lloc vull deixar clar que soc vianant, faig servir el transport públic i la bicicleta per anar a Palma i a més soc conductor de cotxe.
Gran part del recorregut del carril bici de Palma està mal dissenyat o no és prou segur (cotxes aparcats a centímetres del carril, manca senyalització per als cotxes, irregularitats al paviment des del primer dia de construcció,…). Visc a Marratxí i quan he d'anar a Palma ho faig en bicicleta si tenc un lloc segur on deixar-la (manquen aparcaments segurs). En dos anys que faig servir la bicicleta com a transport principal per desplaçar-me a Palma no he tengut cap incident ni amb cotxes ni vianants, i si bé és cert que al principi a segons quin tram de carrer Aragó anava per la vorera, ara ja no ho faig.
El que vull dir és que molts cotxes no respecten la distancia de separació, no senyalitzen les maniobres, etc… Si realment es practica aquesta política sancionadora, m'agraderia veure-la reflexada també en els cotxes (i vianants) que no cumpleixen el reglament (aparcar damunt els carrils bici, no cedir el pas correctament,…).
Crec que tots podem conviure en pau i arribar al nostre destí vius. És qüestió de respecte mutu.

Valoració:20menosmas
Per Català insular, fa mes de 9 anys

Això és degut a que un biciclista va estar apunt d'atropellar al nostre estimat president, que no descansa de posar lleis a favor d'aturar la crisi. Es veu que després d'això ha quedat traumat. Ara, ell anava per un carril bici emprenyant un biciclista. Multa per ell també de 100 eurets.

Estic ja fins els ous dels qui posen noms nous als idiomes senyor "mallorquí", crec que per ser més exacte hauria d'haver dit, que no sap escriure en "palmesano". Xerram CATALÀ. Amem si un madrileny diu mai que xerra madrileny. Sempre amb la polemiqueta avorrida ja.

Valoració:10menosmas
Per Xisca, fa mes de 9 anys

Molt acertat, sí. Hem d'aturar ja aquesta masacre de vianants ferits i morts per part del ciclistes. Ja està bé, home !! La llibertat individual dels ciutadans ha de permetre anar amb cotxe on es vulgui, tan com si és per anar a comprar el pa al cap de cantó. On s'ha vist mai !! Tanta de gent d'esquerres, tocacollons, que ens vol obligar a fer exercici amb la bici... i què passi si jo soc feliç amb el meu colesterol i els meus kilets de més.

Valoració:10menosmas
Per Multes ja a qui obstrueixi el carril bici caminant, fa mes de 9 anys

Estic totalment d'acord amb allò que diu en Pep:
Podem donar gràcies als de Cort que no l'hagin il·legalitzada.
Una pregunta:
Quina serà la multa de quan un vianant vagi per damunt el carril bici?
De quan un vianant passa un semàfor en vermell?
De quan un vianant va per damunt sa carretera?
De quan un vianant va borratxo i travessa la vorera per un lloc no indicat?
Faré el possible per impugnar aquesta llei totalment aberrant. Això no se pot fer si als ciclistes no se'ns dóna l'opció de més carrils bici!
Amb aquestes notícies arrib a la conclusió que en aquest puto pais no surtirem mai de la crisi (tots amb la mentalitat amarquessada de sempre!). El problema de la crisi s'arreglaria de seguida si s'apugés el preu dels combustibles un doble o un triple de l'actual de cop, per a poder sufragar totes les despeses que un mal us dels vehicles està ocasionant a tothom.
Una lamentable llàstima. Puto pais de burguessos amb pintes!!!

Valoració:9menosmas
Per joana, fa mes de 9 anys

Reinvindic es dret de badar i/o anar distret sense correr perill.( I jo vaig en bici)
Hi cabem tots amb una mica de seny i de tolerància, molts vianants me miren amb cara d'odi quan vaig a la feina amb bici, però també he vist molts ciclistes anant a tota llet esquivant vianants....entre poc i massa....
Només voldria que les multes no siguin més cares que una bici nova!!! vaja bajenada!!!!

Valoració:3menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 9 anys

I que esperaveu, de aquests "pijos" del PP que no han pujat mai a una bicicleta i tot lo dia es pasetgen amb un Audi o un BMW.

Valoració:24menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

No entenc sa darrera frase.
Però als qui han de servir tots els codis de circulació, lleis, etc... és a tots als ciutadans, no només als vianants. Tampoc no sé perquè només s'ha de defensar a sa gent que va a peu. I el que estic diguent és que els vianants van de víctimes, quan ells/noltros (també em consider vianant) feim desastres o despistes, segons com es vulgui veure. I no és un invent meu, és un dada real de sa DGT.
De totes maneres, l'important és sa teoria de reduir l'atur, em sembla força
interessant... podríem enfocar el debat cap a aquí...
Però et diré una cosa, això només passa a Mallorca, és una vergonya sa propaganda que se li han donat als ciclistes des que va sorgir el carril bici,,, No som europeus, som uns tocapilotes en procés d'extinció.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris