nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Cort es resisteix a canviar el nom de la Rambla

Una proposta del PSM-IV-ExM demanava l'eliminació de la referència als Ducs de Palma a causa del comportament "poc exemplar" d'Urdangarín. El ple aprova la proposta inicial del projecte de la 'bici-ordenança'

28916

Isern i Calvo en el saló de plens de Cort. Tant el PP com el PSIB s'han mostrat contraris a canviar al nom de la Rambla.

J. Torres.

A proposta del PSM-IV-ExM, s'ha demanat canviar el nom de la Rambla dels Ducs de Palma a causa del comportament "poc exemplar" d'Iñaki Urdangarín. El portaveu nacionalista, Antoni Verger ha acusat el PP de no votar a favor d'aquesta proposta a causa que "els porta a l'època, fins i tot carrinclona, del Govern de Jaume Matas."

Des del PSIB també s'han mostrat contraris al canvi ja que, tal com han esgrimit, Urdangarín encara "no ha estat imputat" i s'ha "de respectar la presumpció d'innocència". Des del grup municipal del PP han asseverat que "no es pot perdre el temps en temes tan frívols amb cinc milions d'aturats" i que "no ha estat ni imputat ni jutjat".

La formació popular ha emfatitzat que el grup nacionalista està utilitzant aquestes acusacions per realitzar les seves "reivindicacions antimonàrquiques" i ha agregat que "la Casa Reial ja farà el que hagi de fer".

Normativa per al carril bici

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat la proposta inicial del projecte d'ordenança municipal que regularà l'ús de la bicicleta a Palma amb els vots a favor del PP i l'abstenció del PSM-IV-ExM i PSIB, llevat de l'article 16, de l'ordenança.

A partir d'ara s'obre un procés, d'aproximadament un mes, en el qual es negociaran els punts en els quals els grups no estan d'acord. La coalició nacionalista i ecosocialista ha presentat una sèrie d'al·legacions que regularien l'ús de la bicicleta sobre voreres, parcs i places públiques i també que la majoria de carrers de sentit únic es converteixin en ciclocarriles.

La seva abstenció, en no haver estat aprovades les seves al·legacions, va encarada a continuar "negociant per aconseguir una ordenança consensuada i amb què estiguin d'acord tots els grups", segons han confirmat.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Gabriel Vallejo, ha assenyalat que s'ha realitzat un projecte perquè diversos carrers es converteixin en els esmentats ciclocarriles, si bé ha apuntat que, respecte a les voreres de més de tres metres per les quals, segons el PSM-IV-ExM s'hauria de poder circular, "moltes d'elles tenen terrasses" i que s'haurà d'estudiar.

Vallejo ha recalcat que s'ha de desenvolupar una ordenança que sigui "fàcil de regular per a la policia". A més, s'ha referit al qual des de la seva formació s'aposta per la bicicleta com a "mitjà de transport per al dia a dia i no sol de lleure" i són conscients que s'ha de millorar les connexions a tota la ciutat. El regidor ha afegit que s'ha de tenir en compte el tipus de vehicle de què es tracta, ja que, segons ha dit, "la bicicleta és com l'aigua, busca el seu camí natural".

Per la seva part, el regidor socialista, José Hila, ha remarcat que s'ha "d'apostar per una política de mobilitat integral" en la que s'ha de prioritzar el vianant, després a la bicicleta i al transport públic i després a la resta de vehicles.

"La bicicleta no es llança a les calçades sense donar-li seguretat", ha destacat i ha afegit que amb l'ordenança es té que "facilitar la seguretat del ciclista" i que "si per Blanquerna passen cotxes, també han de poder passar bicicletes".

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 9 anys

Aquest nom ja no s'hauria d'haver posat mai. Els Borbons són els mateixos que ens van robar els furs i varen començar la repressió política contra la nostra llengua ara fa 300 anys... És realment surrealista que se'ls honori aquí.

Valoració:2menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 9 anys

A veure, què potser m'he perdut els darrers quatre anys de la vida d'aquesta terra???????. Qué fa tres dies que li varen posar aquest nom a la rambla????. Qué no comandaven ells fins fa 6 mesos?????? I ara troben que li han de baratar es nom????? Araaaaaaaaa?????? I per què??? Perquè resulta que el gendre del rei espanyol és un corrupte. Això és la coherència del partit dels botiflers Moranta i Barceló, qué li canviin el nom perqué Urdangarín és un lladre, no perqué sigui una ofensa i una humiliació cap a la Ciutat de Mallorca, haver-la convertit amb un ducat dels espanyols.
I ara què? També sortiran a demanar que el pp esbuqui sa puta feixina???.
Lo que no teniu és vergonya!!!!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris