algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Palau de congressos: llest al gener de 2013 per 117 milions

El seu gerent garanteix que les obres no patiran “ni retards ni sobrecost de preu”. El mes que ve s’obrirà el concurs a les empreses interessades en l’explotació del palau i de l’hotel annex

El palau de congressos de Palma i l'hotel annex estaran llestos el gener de 2013. Aquesta és la previsió que té entre les mans l'actual gerent, Ignacio Jiménez, qui explicà ahir que no preveu "cap retard" en la finalització de les obres.

A dia d'avui, 117 treballadors fan feina en la construcció del futur palau de congressos. Aquesta xifra s'elevarà a uns 220 durant el 2012, a fi que la feina agafi, en paraules de Jiménez, "velocitat de creuer". Si tot va bé, per tant, les instal·lacions podran ser inaugurades just en encetar l'any 2013.

Segons Jiménez, qui ahir comparegué davant la Comissió d'Economia de l'Ajuntament de Palma per donar explicacions de la seva gestió, el preu total d'aquesta actuació se situarà en 117 milions d'euros (amb l'IVA a banda). D'aquesta quantitat, ja se n'han executat 57 milions (més o manco la meitat). Ara bé, només s'han abonat 34 milions, alhora que se'n deuen 23 a la constructora. Així que encara falta finançament per valor de 83 milions d'euros.

El gerent del palau de congressos aposta perquè els doblers provinguin de dues vies: els crèdits bancaris i l'aportació de l'empresa concessionària. Pel que fa a la banca, Jiménez fa comptes cercar una fórmula per la qual no hagin de pagar interessos ni amortitzacions fins al 2014 (a fi de no llastar els comptes abans d'inaugurar el centre). Mentrestant, a l'empresa concessionària del palau se li demanarà una quota inicial d'"entre 20 i 30 milions", amb què accelerar la velocitat de les obres. D'aquesta manera, la gerència no espera, de moment, l'arribada de doblers públics.

Ara bé, les tasques que es duen a terme al palau haurien de rebre una injecció d'11 milions d'euros en concepte de Fons Estatutaris. Però els dubtes entorn de la solvència del Govern sobrevolen el Consolat de Mar. El consorci prefereix no fer-se il·lusions de veure un euro provinent de l'Executiu balear. Mentre avancen els treballs del palau, ja es perfila qui serà l'empresa que explotarà el centre. Actualment, n'hi ha set que han manifestat a l'Ajuntament de Palma el seu interès.

Totes hauran de passar pel concurs públic que Cort presentarà aquest mes de gener vinent. En principi, fan comptes resoldre la qüestió cap al març.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 9 anys

117 milions d'euros. I quant esmerçaran en la llengua catalana? Micoies. El Palau de Congressos és important, però molt més important és la llengua del país.

Valoració:15menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Haurà costat 114 milions d'euros i el vendran per clovelles de fava a qualque amiguet seu.
Millor si l'aturaven

Valoració:19menosmas
Per biel, fa mes de 9 anys

Això si que es un patrimoni vendible !!
.Au va que no cal esperar més, tal com esta, encara i podem treure una mica de profit, no espereu més.

Valoració:24menosmas
Per Sam, fa mes de 9 anys

Hi ha doblers pel que volen.

Valoració:30menosmas
Per Xim, fa mes de 9 anys

Molt bé!

Així tendrem on posar les escoles i instituts públics. Què tenc entès que s'estan morint d'inacició.

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris