algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El pressupost de la UIB per a 2012 cau un 14%

El consell de govern de la Universitat ha aprovat els seus comptes per al pròxim any, xifres que consoliden el centre públic d'ensenyament superior com un dels més mal finançats de l'Estat

29192

La UIB tindrà un pressupost retallat per a l'any 2012.

Miquel Àngel Canals(M. À. Cañellas.)

La Universitat de les Illes Balears (UIB) disposarà en 2012 d'un pressupost de 88,2 milions d'euros, el que representa un retall del 14,7% respecte a aquest any i consolida al centre públic d'ensenyament superior de l'arxipèlag com un dels més mal finançats d'Espanya. El consell de govern de la UIB ha aprovat avui la seva previsió econòmica per al pròxim any, els ingressos del qual corresponen en un 61 per cent a les transferències nominatives del Govern balear.

Aquestes partides ascendiran l'any pròxim a 54,2 milions en el cas de les transferències per a despeses corrents, un 5,4% menys que el 2011, i a 100.000 euros al capítol d'inversions, en el qual el retall de l'aportació de l'Executiu és del 85%. Segons indica la UIB en un comunicat, l'aportació del Govern és "absolutament insuficient per cobrir tan sols les inversions de reposició que requereixen anualment les infraestructures universitàries, si bé està compensat amb la previsible aprovació del programa Innocampus", destinat en la construcció d'un nou edifici valorat en 4,8 milions d'euros.

La direcció de la universitat pública balear ressalta que l'escàs creixement pressupostari dels últims quatre anys (0,7%) està per sota del "creixement vegetatiu" del centre, la qual cosa ha "obligat a fer retalls contundents". Entre altres apartats, la UIB ha retallat despeses en personal (5,8%), manteniment (5%), representació (50%) i assistència a congressos (60%).

Els criteris seguits a l'hora de reduir els pressuposts han estat donar prioritat a la docència, la investigació i la innovació, mantenir "dignament" el funcionament dels serveis essencials i "aprofitar la crisi" per millorar la gestió. D'altra banda, la Federació d'Ensenyament d'UGT ha fet públic avui un comunicat expressant el seu rebuig dels pressuposts de la UIB perquè "afectaran de manera molt negativa la qualitat de l'ensenyament i de la investigació".

El sindicat anuncia que votarà en contra d'aquesta previsió econòmica en el Consell Social de la UIB i insta l'equip rector a fer tenir gust del Govern "de forma clara i inequívoca que no està disposat a consentir el "desmantellament" de la universitat.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 9 anys

Si és que no els interessa que el poble s'eduqui. Volen una massa ignorant i sense accés a les altes esferes, de manera que només una "elit" pugui accedir a la formació i als càrrecs de poder (polític i econòmic). Volen una universitat privada per a privilegiats. Igual que als EEUU.

Valoració:1menosmas
Per rafel, fa mes de 9 anys

Ja podeu veure quina és la cultura d'en José Ramón Bauzá.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris