muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Nous abocadors il·legals a Palma

Un policia local i un inspector ambiental vigilaran la zona

29220

Un abocador il·legal al Camí d’Establidors (a Can Pastilla).

Electrodomèstics desballestats, pots de pintura, rodes de goma, mobles, fustes, canonades de PVC, bateries, vidres... Tot això i més és possible trobar als abocadors il·legals de fems, que proliferen a l'extraradi de Palma.

Ahir mateix, la coalició PSM-IV-ExM denuncià l'aparició de quatre nous abocadors. Dos es troben a Can Pastilla (a l'entrada del Carnatge i a l'antic camp del Collera), mentre que els altres dos se situen en sengles solars del carrer Guadalquivir i del carrer Empresari Josep Roig.

Segons Marisol Fernández, regidora de PSM-IV-ExM, "la ciutat pateix, des de fa molt de temps, una certa indiferència vers la problemàtica dels abocadors", per la qual cosa instà l'Ajuntament de Palma a prendre "mesures contundents" per evitar-ne la proliferació.

Fan net, però el fems hi torna

El regidor de Medi Ambient, Andreu Garau, anuncià per part seva que Emaya "ja fa feina damunt el tema". El problema, explicà, "és que els operaris fan net un solar i l'endemà ja hi tornen a aparèixer escombraries".

Garau, en tot cas, avançà que han emprès dues línies d'actuació per acabar amb els abocadors. Per una banda, han destinat un dels seus inspectors ambientals a vigilar en exclusiva l'estat dels abocadors. A més, la Policia Local de Palma ha destinat un agent a vigilar les zones. En segon lloc, Garau anuncià ahir que Emaya iniciarà pel gener una campanya per conscienciar la població sobre l'incivisme que suposa tirar fems a qualsevol indret. També s'han editat diferents cartells i senyalitzacions per instal·lar als solars afectats, a fi d'alertar els infractors de les multes a què s'exposen.

El regidor Garau, finalment, explicà que Emaya ha hagut de contractar uns serveis externs per fer net un abocador situat al camí Fondo, ja que s'hi ha detectat presència d'amiant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisco, fa mes de 9 anys

MAC Insular es un negoci dels ex de UM on garantir-se un robatori de per vida.

Valoració:10menosmas
Per X, fa mes de 9 anys

Molt casual aquesta notícia. M'he comprat una planta baixa i estava en estat pràcticament d'abandonament, per tant, l'he hagut de buidar. Quin és el problema? No hi ha cap tipus de facilitat per tirar res al fems.

EMAYA: només passa dos pics al mes i cada vegada s'en duu 3 coses. I alerta no els hi tenguis tot ben preparat i arregladet que quan venguin te diran que no s'ho enduen. Si tenc sa casa plena de brutor quants de mesos he d'esperar a buidar-la???

Enderrocs i MACINSULAR: Una autèntica vergonya i un robatori. Per primera vegada he entès el per què sa gent tira els enderrocs per on troba. Me varen demanar 180 euros sa tona de brutor. A Això afegeix que t'has de cercar sa vida per dur-ho allà.

Empreses privades: més de 400 euros per posar un container al carrer. i alerta! perquè si t'hi tira fems sa gent quan passa, t'ho cobraran més car per dur-ho mesclat amb enderrocs.

Punts Verds: patètic! No puc dur res que no sigui amb una furgoneta particular o amb cotxe. És que pensen que tots tenim una furgoneta?? Com a molt tenim un conegut amb una furgoneta d'empresa, però no! Això és pecat i no te deixen apropar-te a cent metres des recinte.

Sol·lucions? Acabes anant al punt amb sa furgoneta d'empresa i ho dones als gitanos que hi ha a sa porta esperant.

Enderrocs: els que els supera s'enfadament al sentiment ecologista tiren sa merda on troben. Jo no faré això perquè estim es nostres paisatges, però de ben segur que no pens pagar a aquells ja mos roben.

Valoració:10menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

El preu sembla abusiu.
Si nomès hi ha una gestora es la negació de la competència, s'hauria d'aplicar la norma antitrust a nivell insular.
Una concessió fins el 2041 per un servei jo no tinc l'ajectiu per qualificar-lo.

Valoració:7menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Solucio:que recuperin y abaratin sa gestio des enderrocs.Macinsular gestiona aixo fins es 2041.50euros sa tona costa abocar es enderrocs ha son reus.¿cualcu ho sabia?¿es justa una concecio fins es 2041?.......

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris