algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Can Pastilla i Las Maravillas centraran les primeres obres de la Platja de Palma

Segons explicà el gerent del consorci, Álvaro Gijón, la reforma es realitzarà en la primera línia del passeig marítim i no es necessitarà realitzar expropiacions

28980

El gerent del Consorci ha destacat que aquestes actuacions resulten del consens de tots els agents implicats.

Ferran Aguiló(J. Morey.)

El Consorci de la Platja de Palma ha presentat avui dos projectes, la redacció dels quals sortirà a concurs el pròxim dijous, per ser executats a partir d'octubre de 2012 a Can Pastilla i Las Maravillas, que tindrà un valor de 6 milions d'euros i que ha aconseguit ser fruit del consens.

El gerent del consorci de la Platja de Palma, Álvaro Gijón, ha destacat també en roda de premsa el nou Pla de Reconversió Integral (PRI), la redacció del qual va sortir a concurs dissabte passat, i que ha definit com a fonamental per avançar en la rehabilitació de la Platja de Palma perquè, segons ha dit, "marca les regles del joc".

Les obres a Can Pastilla i Las Maravillas es duran a terme en una zona pública de primera línia del passeig marítim i no es necessitarà per tant realitzar cap expropiació.

A més, segons ha destacat Gijón, són conseqüència del consens entre tots els agents implicats, des del sector hoteler fins a les associacions de veïns i comerciants, passant per l'oferta complementària.

Dijous vinent es publicarà al Butlletí Oficial de Balears (BOIB) la convocatòria a concurs d'aquestes dues obres, amb un temps d'execució que es preveu que sigui de 6 mesos i el cost de la redacció dels projectes serà de prop de 271.000 euros, que sortiran dels fons disponibles que tenen el Consorci.

En concret, el projecte de Can Pastilla costarà 106.200 euros, mentre que l'execució de les obres tindran una inversió aproximada de 2,5 milions d'euros. Per a Las Maravillas es preveu un pressupost d'execució de 3,5 milions d'euros, encara que el projecte per si mateix costarà 165.000 euros.

L'execució de les obres ocuparà una àrea aproximada de 16.000 metres quadrats i comptarà amb la valoració dels col·legis professionals d'enginyers i arquitectes, que preseleccionaran inicialment entre 5 i 10 projectes arquitectònics.

Més espai i millor

La intenció dels projectes de Can Pastilla i Las Maravillas és generar més espai, crear zones agradables, posar en valor el passeig i les zones amb jardins, millorar la il·luminació, i trencar amb la monotonia de la platja de Palma, tal com la qualifiquen els estudis.

Aquestes obres hauran de començar a finals d'octubre de 2012 "si hi ha pressupost", segons Gijón, que considera que no hi ha d'haver problemes perquè es compta amb els 40 milions d'euros que haurà de transferir el Govern central durant els pròxims quatre anys.

Gijón ha informat que dels 20 milions d'euros que el Govern central va lliurar a la Comunitat Autònoma per al consorci, corresponents a 2010 i 2011, l'organisme sols n'ha rebut 3,3 milions, per la qual cosa el Govern haurà de justificar, lliurar al consorci o tornar prop de 16,6 milions d'euros.

Tanmateix, el consorci ha justificat obres per un valor de 4.500.000 euros, i l'Executiu balear li deu 2 milions d'euros més provinents de la Secretaria d'Estat de Turisme.

En els últims 5 o 6 anys, el Consorci ha gastat prop de 7,4 milions d'euros en diversos estudis per dur a terme les obres, ha indicat el gerent del consorci de Platja de Palma, que ha qualificat de "sorpresa desagradable" el que no hagi trobat més projectes redactats.

El nou PRI, la redacció del qual ha costat 177.000 euros i que serà aprovat definitivament el desembre de 2012, ha estat necessari a causa de la inviabilitat jurídica i d'aplicació de l'anterior, que va arribar a registrar fins a 1.381 al·legacions, 359 d'elles per expropiacions, ha explicat Gijón.

El gerent també ha informat avui que a partir del pròxim 19 de desembre i fins a l'11 de gener es duran a terme una sèrie d'obres civils per un valor de 210.110 euros, com la remodelació de diverses instal·lacions d'enllumenat públic a Can Pastilla per a l'optimització energètica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pardal, fa mes de 9 anys

Aquest "pajaro" no te la mateixa pinta que el Rodrigo de Santos?

Valoració:1menosmas
Per dilui, fa mes de 9 anys

Y en la zona de los Arenales (Palma y Llucmajor), que es la que está peor nada de nada. Los grandes maltratados de la zona siempre.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris