algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Bauzá legalitza bingos, rifes i tómboles de caràcter social

L’objectiu del Govern és afavorir noves formes de finançament de les entitats i associacions sense ànim de lucre

29000

Bauzá ha donat cobertura als bingos de la Tercera Edat.

Joan Riera(Grup Serra.)

El Decret llei de mesures tributàries urgents, aprovat divendres pel Consell de Govern, preveu l'exempció del pagament de la taxa fiscal sobre rifes, tómboles, apostes i combinacions aleatòries, sempre que tinguin caràcter social. Es tracta, en definitiva, de la legalització dels jocs amb caràcter social.
Ara bé, és indispensable que el joc es desenvolupi principalment a les Illes Balears. I, a més a més, que si els impulsors són associacions, estiguin inscrites en el Registre d'Associacions. S'ha de tractar, evidentment, d'entitats sense finalitat de lucre i els càrrecs de patrons no han d'estar retribuïts. Així mateix, no poden percebre cap retribució les persones que intervinguin en l'organització del joc.
El premi no pot ser superior als 2.000 euros i la venda dels bitllets oferts no pot superar, en cap cas, la quantia de 15.000 euros.
D'altra banda, el decret llei aprovat obliga que es justifiqui la destinació dels fons a finalitats de caràcter social. Sigui com sigui, no es pot tractar d'una activitat reiterada en el temps, ja que el decret llei deixa clar que les entitats organitzadores de jocs de caràcter social només podran beneficiar-se de l'exempció per un màxim de quatre rifes o tómboles a l'any.

Joc
El decret llei, amb caràcter general, adopta mesures respecte del joc que tenen per objecte afavorir el manteniment de l'activitat i, per tant, el treball d'aquest sector econòmic.
En aquest sentit, es redueix el tipus que grava l'activitat de les empreses de bingo, un sector en crisi, i es passa del 25,5% al 19%. Així mateix, es minva el tipus que recau sobre els casinos entre un 2,5% i un 4,5%.
En el subsector de les màquines escurabutxaques (les anomenades del tipus B), s'estableixen una sèrie de mesures encaminades a afavorir-lo. Es produeix, d'aquesta manera, una rebaixa lineal del 8,5% a favor d'aquells empresaris que mantinguin el 95% de la inversió (en nombre de màquines) que tenien en l'exercici del 2011. També tindran una rebaixa del 50% durant els exercicis 2012 i 2013 en les noves inversions que es facin en l'exercici vinent per sobre de la inversió existent el 2011. A més a més, el decret llei preveu una rebaixa del 50% durant l'exercici del 2012 en les noves inversions realitzades en el segon i quart trimestre de l'any, amb independència de si augmenten o no la inversió que s'hi havia fet el 2011.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 9 anys

A Lo Rat Penat: perquè ells volen "lucro" i seria pecat!! Però no critiqueu els hotelers, que són els nostres SANTS patrons i si vivim és gràcies a ells, els seus sacrificis i el seu altruisme més que comprovat. Ja veureu com ara que tenen carta blanca per fer el que vulguin, dedicaran una bona part dels beneficis (ei, potser fons el 0,7%!!!) a crer "empleo", que diu en Bauzá.

Valoració:-2menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys

I per què no munten rifes el hotelers en comptes de rebre subvencions?

Valoració:7menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Estan preparant el futur. Quan hàgim de pagar per l'assistència mèdica que fins ara era pública, per dur els nins a l'escola que fins ara era pública, quan els bitllets de transport "públic" valguin deu vegades més, i els ciutadans ens queixem que no tenim doblers perquè estam a l'atur o perquè ens han davallat el sou, ells ens diran: "No problem, con lo cual, monta un bingo, hombre (eso sí: sin ánimo de lucro, eh?)".

Valoració:2menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 9 anys

Molt bé Bauza, el proxim pas l'egal.litza la marihunana.

Valoració:10menosmas
Per Foraviler, fa mes de 9 anys

Exacte, fomentar el joc legalitzat. Es un pas important per a la consolidació d'una societat en plena decadència.

Quan començarà aquest govern a legislar de veres?

Valoració:11menosmas
Per Torracollons, fa mes de 9 anys

I aquestes mesures, ajuts a un sector absolutament minoritari, ajudaran a crear llocs de feina? La rebaixa d'impostos, ajudarà a finançar els serveis públics? Entenc que ho facilitin a les entitats sense ànim de lucre atès que estan llevant totes les subvencions, però no entenc la resta.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris