algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cort posa a la disposició dels emprenedors despatxos i locals a preus assequibles

L'import del lloguer oscil·la entre els 100 euros i els 250 euros al mes

30850

L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Promoció Econòmica i Emprenedors ofereix locals i despatxos en lloguer a preus molt assequibles.

TEBER PHOYOGRAPHY

La greu situació de crisi econòmica està motivant que moltes persones perdin els seus llocs de treball. Els joves són un dels col·lectius més afectats i, malgrat ser la generació més formada de tots els temps tenen moltes dificultats per trobar una ocupació.

Davant aquest panorama, molts emprenedors pensen a muntar la seva pròpia empresa, però no ho fan per falta de recursos. Una de les principals dificultats és la d'on situar el negoci; en moltes ocasions els lloguers són tan elevats que no poden pagar-los. Conscient d'aquesta problemàtica, l'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Promoció Econòmica i Emprenedors ofereix locals en lloguer a preus molt assequibles.

D'aquesta manera, el Centre d'empreses de l'Ajuntament de Palma compta amb 11 locals i 17 despatxos municipals a sa Gerreria per a lloguer a baix preu mitjançant una concessió administrativa. En concret, els despatxos de 10 metres quadrats es poden llogar a partir de 100 euros al mes, arribant fins a 175 euros mensuals els de 18 metres quadrats. En el cas dels locals, tots ells a peu de carrer, el lloguer oscil·la des dels 150 metres mensuals pels quals tenen 24 metres quadrats fins als 250 euros pels quals compten amb 70 metres quadrats.

La durada màxima que els emprenedors poden tenir llogats els despatxos és de cinc anys, exactament tres de contracte i dos de pròrroga. El Consistori palmesà entén que aquest temps és suficient perquè els joves empresaris puguin desenvolupar els seus negocis, comprovar la seva viabilitat i generar els recursos suficients per poder instal·lar-se a una altra zona i deixar aquests espais a nous emprenedors.

¿Quins requisits cal complir?

Els requisits que han de complir les persones interessades a llogar un dels despatxos o locals municipals de sa Gerreria són presentar un pla d'empresa viable i que, preferentment, pertanyi al sector de l'economia creativa (noves tecnologies, disseny, audiovisuals, arquitectura, arts escèniques, comunicació, etc.).
Els interessats poden dirigir-se a l'Imfof o cridar al 900 139 138, ja que la convocatòria de lloguer de despatxos i locals està oberta de forma permanent, sempre que hi hagi disponibilitat. Els espais s'adjudicaran per ordre de puntuació obtinguda i la preferència sol·licitada per l'usuaris. Una comissió de valoració de sol·licituds per a l'avaluació, qualificació i informació, d'acord als requisits establerts a les bases reguladores, serà l'encarregada de puntuar. Les sol·licituds aprovades que no obtinguin espai s'integraran dins de la borsa de sol·licitants, a l'espera que hi hagi disponibilitat.
Les persones que aconsegueixin un dels despatxos o locals hauran de complir una sèrie d'obligacions, entre les quals es troben pagar el lloguer, complir les normes d'ús, mantenir-ho en perfecte estat de conservació i neteja i tenir vigents les llicències, autoritzacions i permisos necessaris. A més, hauran d'iniciar i justificar l'inici de l'activitat del projecte i accedir a l'ocupació efectiva; així com vendre béns i serveis propis de l'activitat per la qual ha estat adjudicat.

L'àrea de Promoció Econòmica i Emprenedors de l'Ajuntament de Palma té l'objectiu de promocionar la cultura de l'emprenedor, fomentar la creació d'empreses i la consolidació empresarial. Per a això ofereix sessions informatives, assessorament individualitzats i creació d'empreses, amb els serveis de tutela, seguiment posterior i assessorament en fase de consolidació.

APUNT: L'Imfof passa a cridar-se PalmaActiva

En el ple de l'Ajuntament de Palma del proper 22 de desembre, el Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment (Imfof) passarà a cridar-se PalmaActiva Agència de Desenvolupament Local, com ja ha aprovat el consell rector del citat Institut. La regidora de Comerç, Treball i Joventut i presidenta de l'Imfof, Esperanza Crespí, va explicar que «les sigles Imfof ja no responen a la seva missió futura», que se centrarà en el creixement econòmic, fomentant la creació i consolidació d'empreses. Encara que, deixarà de destinar-se la major part del pressupost a l'orientació i formació laboral, es mantindrà la formació amb recursos propis i s'incrementaran les pràctiques, pel que ja s'han format convenis amb la UIB i s'està negociant amb Formació Professional. Crespí va destacar que el suport als emprenedors, és un dels principals objectius de PalmaActiva.

 

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris