algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Una via més perquè els petits comerços aconsegueixin un increment econòmic

Les petites i mitjanes empreses dedicades al comerç i la venda al públic tenen en el període de rebaixes i l'obertura de festius un incentiu més per aconseguir beneficis

29090

El període de rebaixes i l'obertura de festius és un incentiu més perquè les petites i mitjanes empreses aconsegueixin beneficis.

GERMAN G. LAMA

Aquests períodes són, sens dubte, una opció més perquè aquestes petites empreses i comerços puguin incrementar els seus ingressos i augmentar els seus objectius. Són moments per aguditzar l'enginy i oferir promocions interessants i cridaneres per al públic.

Segons la Direcció General de Comerç (Acord del Consell de Govern de les Illes Balears, de dia 10 de desembre de 2010 - BOIB núm. 187, de 23 de desembre de 2010) els períodes de venda en rebaixes només es podran dur a terme durant dues temporades a l'any, hivern i estiu, amb una duració mínima d'una setmana i màxima de dos mesos per temporada. En el cas de la temporada d'hivern, començarà dia 7 de gener a les Illes Balears (sempre i quan no sigui festiu, en aquest cas passaria al següent dia laborable), i acabarà dos mesos després de la data d'inici. Per la seva banda, la temporada d'estiu inaugurarà el període de rebaixes el dia 1 de juliol (amb la mateixa excepció de l'hivern: si aquesta jornada cau en festiu, es passarà al primer dia laborable següent) i acabarà dos mesos després de la data d'inici.

Per altra banda, el règim general d'horaris comercials (recollit a l'article 20 de la Llei 11/2001 de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial a les Illes Balears), s'ha proposat un calendari per establir els diumenges i dies festius on el comerç pugui obrir les seves portes al públic (proposta recollida a la sessió de 15 de novembre de 2011 del Consell Assessor de Comerç de les Illes Balears, i pendent d'aprovació del Consell de Govern de les Illes Balears). Aquesta proposta de calendari per obrir les tendes en festius és la següent:

8 de gener, diumenge
5 d'abril, Dijous Sant
8 de juliol, diumenge
12 d'octubre, divendres, Dia de la Hispanitat
8 de desembre, dissabte, la Immaculada Concepció
16 de desembre, diumenge
23 de desembre, diumenge
30 de desembre, diumenge

Un altre apartat a tenir en compte vindria a ser la delimitació horària del comerç a les
zones de gran afluència turística de les Illes Balears (recollida a la Llei de comerç 11/2001, de 15 de gener) que estableix que els ajuntaments de les Illes Balears, a través d'exposició motivada adoptada per acord plenari, podran proposar a la conselleria competent en matèria de comerç les parts del territori municipal que es poden considerar zones de gran afluència turística, als efectes d'exclusió de la limitació d'horaris. Aquesta exclusió suposa que els establiments ubicats en aquestes zones poden obrir també els diumenges i festius durant el període que va des del 15 de març fins al 30 d'octubre de cada any. Seguint aquest procediment, les zones de gran afluència turística que hi ha actualment determinades a la Illa de Mallorca són les següents: els termes municipals de Alcúdia, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Capdepera, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Inca i Llucmajor; a més a més també s'inclouen: Búger (nucli urbà), Calvià (la part del territori situada entre la mar i l'autopista Palma-Palmanova, carretera comarcal C-719 des de Palmanova fins a l'entrada de Peguera i variant de Peguera, amb inclusió, també, dins de la zona de Santa Ponça, de la urbanització de Galatzó), Campos (nuclis urbans de sa Ràpita i ses Covetes), Felanitx (Felanitx ciutat, cas Concos, s'Horta, Cala Ferrera, Cala Serena i Portocolom).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris