algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cort prohibeix que es bicicletes circulin damunt les voreres

Els ciclistes que incompleixin la norma seran sancionats amb multes de fins a 500 euros. Només podran anar per carrers per a vianants a les nits i els festius

29116

AppleMark

joan torres

Les bicicletes que circulin per les voravies de Palma podran ser sancionades amb multes de fins a 500 euros. Així ho estipula l'ordenança aprovada ahir a Cort, que ara haurà de ser ratificada pel ple de l'Ajuntament. En tot cas, la normativa no tindrà cap problema per rebre el vistiplau. No debades, tant el PSIB com PSM-IV-ExM hi estan d'acord "quasi al 100%".

En el cas dels econacionalistes, el punt de fricció és la prohibició de transitar per damunt les voreres. "Ens agradaria trobar qualque excepció perquè, en segons quins casos, sí que hi poguessin circular", explicà ahir el regidor Antoni Verger. José Hila, per part del PSIB, considerà que "la prohibició d'anar per les voreres era més adequada en un context d'habilitar més carrils bici i ampliar el BiciPalma, cosa que el PP no fa actualment".

L'ordenança, però, sí que estableix una excepció. I és que les bicicletes podran anar per damunt les voravies dels carrers per a vianants. Ara bé: només de les 20 hores a les 10 hores de l'endemà. Julio Martínez, portaveu de Cort, explicà ahir que "és la franja horària en la qual no es molestarà els caminants, perquè no hi ha activitat comercial als carrers".

Sigui com sigui, la restricció de circular per les voreres durà polèmica. Només cal observar els carrers de Palma per constatar que desenes, si no centenars de bicicletes, ho fan cada dia. Les multes, a més a més, es mouran entre els 100 i els 500 euros, fet pel qual el col·lectiu ciclista Massa Crítica ja ha manifestat el seu rebuig a la norma.

Multes condonables

Una de les novetats de l'ordenança és que les multes econòmiques seran condonables per cursos de seguretat viària i tallers d'orientació social. Per una altra banda, l'ordenança també regula el funcionament dels ciclocarrers (com ara la via entre la porta de Sant Antoni i la plaça d'Espanya). Cort ha decidit que els cotxes no podran conduir-hi a més de 30 km/h i tampoc no els serà permès avançar les bicicletes.

Així mateix, l'ordenança estipula la creació d'un registre de bicicletes, que serà de caràcter voluntari. El principal benefici per a l'usuari és que la seva estarà registrada, de manera que pot ser identificada fàcilment en cas de pèrdua, robatori o enretirada.

Per part seva, la Policia Local de Palma iniciarà controls d'alcoholèmia. Així ho anuncià ahir el portaveu de Cort, Julio Martínez, qui avançà que conduir una bicicleta en estat d'embriaguesa pot ser tan perillós com anar amb cotxe. De fet, la Policia Local tindrà la potestat d'immobilitzar el vehicle de l'infractor i retirar-li'n l'ús fins que no doni negatiu.

La Policia Local no es limitarà a fer controls d'alcoholèmia, sinó també de consum d'estupefaents. I és que el cos municipal començà a realitzar l'anomenat drogotest fa dues setmanes. L'objectiu no només seran els conductors, sinó que els ciclistes hauran d'anar igualment alerta a partir d'ara. O millor dit, a partir del febrer, ja que la seva aplicació pràctica no s'espera, va avançar ahir l'Ajuntament, fins a aquell mes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per miquel rossello, fa mes de 9 anys

Balears és on més cotxes hi ha en proporció a tota Europa.
És igual si els nins ja no poden jugar al carrer, si la gent ja no pot aparcar, si la contaminació acústica és brutal, si com a rates hem de caminar aferrats a les voreres minúscules...
Som un poble tan contaminat, tan acomodat, tan apàtic que en lloc de exigir més carrils bicis perquè la gent pugui anar amb bicicleta a sortir el vespre, per anar sopar, perquè els nins puguin anar a l'escola, que la gent pugui fer esport, anar a comprar...
No es tan estrany, a Europa se fa, i a llocs on plou i fa molt de fred, Munich, Oslo, Amsterdam... No és cap trauma!!
Jo no se que ens passa, renunciem a la nostra cultura, ens conformam mirant com es destrueix el territori, com ens roben els polítics, i a més quan hi ha un cert progrés l'únic que feim és queixar-nos...

Si hi hagués més carrils bici la gent no aniria per la vorera... Vaig en bici des de fa 8 anys i sé perquè ho dic, els cotxes són molt perillosos.

Ciclistes impresentables n'hi ha molts, conductors de cotxe també i vianants també... No fotem als ciclistes per quatre mal educats i ajudem a fer una ciutat més moderna, sana, i guapa.

Hem d'exigir carrils bici i més zones verdes i pels vianants, i sobretot, una millora dels mitjans de transport.
Amb un sacrifici!!!!!!!!! per part de la població es podria aconseguir.

Valoració:3menosmas
Per Bixiclista, fa mes de 9 anys

Crec que els anirà més bé si els controls d'alcoholèmia els posen davant Abraxas. Ah, no que és den Cursach...

Valoració:1menosmas
Per Vives, fa mes de 9 anys

Res, molta comèdia...

Valoració:2menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Circular per damunt les voreres està prohibit i està vigent,
els batles Calvo i Isern són prevaricadors amb no fer complir
el codi i els reglaments vigents.
També me pareix que les entitats locals no tenen competència
en aprovar codis, lleis i reglaments.

Valoració:6menosmas
Per buuuh, fa mes de 9 anys

Això és el que no se va atrevir fer el PSOE i hauria d'haver fet alguna cosa

Valoració:1menosmas
Per Esclatabutzes, fa mes de 9 anys

S'ha de comentar que molts de ciclistes van com a locos per Palma. I el 99% van per aceres, asfalt (en mateixa o contra direcció), o com ells vulguin. I es creuen tenir prioritat, damunt peatons i vehicles...S'ha de posar ordre, això sí, ben fet i sense ànim recaudatori.

Valoració:-2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Això de les bicis era i és una cortina de fum per no afrontar la solució als problemes reals.

Valoració:-2menosmas
Per drac, fa mes de 9 anys

Polítics anau per a Palma qualque pic? és una gran cosa per veure la gran quantitat de gent que circula en bici, o sigui que MES CARRILS BICI i problema solucionat, no volgueu tancar els ulls a la realitat palpable .

Valoració:18menosmas
Per TOMATE, fa mes de 9 anys

Més carrils bici ja! és la solució al gran problema del gran avanç de la bici (uns per gust, uns altres per necessitat), a no sigui que volgueu eliminar qualsevol intent de que la gent faci ús de la seva llibertat de fer una vida sostenible, neta, sense contaminar i sobretot GRATIS, cosa que a lo millor no vos agrada (governants polítics i amiguets).Vergonya vos tendria que fer.

Valoració:13menosmas
Per Margalidota (abans Margalideta), fa mes de 9 anys

Aviat en ferà caminar de genolls pel carrer.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris