nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El PSIB proposa retallar els sous als alts funcionaris

Els socialistes volen que no hi hagi cap servidor públic que guanyi més de 80.000 euros a l’any

30866

La diputada socialista Lourdes Aguiló defensarà al Parlament la retallada de sous per als alts funcionaris.

Ferran Aguiló

El PSIB-PSOE demana que els pressuposts de la Comunitat Autònoma incloguin una retallada important dels sous que perceben els alts funcionaris tant del Govern com del Consell. La mesura no afecta els càrrecs polítics, "ja que guanyen sensiblement menys que els tècnics".

L'objectiu és que cap alt funcionari no percebi més de 80.000 euros a l'any.

La proposta afectaria una dotzena d'alts funcionaris i suposaria un estalvi d'uns 200.000 euros. L'objectiu és que per complements específics cap d'aquests alts funcionaris no pugui cobrar tres vegades més que el salari mínim. Els socialistes volen "que no hi hagi tanta diferència entre el que guanya aquest grup selecte de funcionaris i la resta", segons afirmà la diputada del PSIB-PSOE Lourdes Aguiló, que, per cert, és lletrada dels Serveis Jurídics de la Comunitat Autònoma.

Interventors i secretaris

Encara s'ha de determinar exactament quins serien els alts funcionaris que es veurien afectats per la iniciativa, en cas que el PP l'acceptàs i hi votàs a favor. Però tot indica que hi estan inclosos el cap dels Serveis Jurídics del Govern, els caps d'Intervenció i els tècnics de més categoria i, en el cas del Consell, el secretari de la institució, encara que aquests punts concrets s'han de determinar.

Els socialistes creuen que la petició encaixa perfectament en la política d'austeritat que defensa José Ramón Bauzá, no només destinada a restringir al màxim les despeses, sinó també per donar exemple a la població d'unes institucions que funcionen sense cap tipus d'excessos. Hi ha hagut en el passat crítiques polítiques per considerar-se que alguns "sous exegerats" d'alts funcionaris s'aprovaven per "garantir-se'n la lleialtat als que comandaven i no posassin gaires problemes".

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Zelota, fa mes de 9 anys

Els diputats de les Cortes, a part del sou base i els complements per fer la seva feina (ja és gros que cobrin per fer la feina per a la qual han estat elegits!) reben un 'paquet tecnològic', un pla de pensions privat i els desplaçaments i hotels pagats. Convé recordar-ho en el Dia de la Constitución.

Valoració:14menosmas
Per martí, fa mes de 9 anys

però quins són aquests "alts funcionaris". no es pot facilitar una llista de càrrecs, sous i noms i llinatges? Es cap i la fi, els pagam amb es nostros doblers

Valoració:6menosmas
Per Rafalo, fa mes de 9 anys

Aquesta senyora hauria de tenir una mica de vergonya. En primer lloc si està de baixa per anar a cumplir amb la seva feina, no hauria d´anar al Pib com a diputada. Pero clar, si deixa la feina cobra la baixa, pero si no acudeix al Parlament no cobra la dieta. Ahhhhhhhh, ja canvia la cosa. També convendria dir que cobra mes de 60.000 eurets a l´any com a funcionaria, mes els 30.000 de dieta al Parlament. Un poquet de vergonya hauria de tenir.

Valoració:-5menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Perdonau que fiqui en aquest fòrum un tema d'un altre, però és que misteriosament la web de dBalears no dóna opció a opinar sobre l'article de Miquel Payeras de dia 5 de desembre. On diu que TOTA la culpa de l'atur i la crisi a nivell local (autonòmic) és del PSOE i del PSM (sic) (no d'EU ni d'ERC... per què?) i per suposat NO del PP!!!!! La gestió megalòmana, corrupta, irracional, delictiva, vampírica, del govern Matas i els seus adlàters, que pòstumament originà tants processos judicials, i les interessantíssimes corrupteles municipals de l'estil d'Hidalgo a Andratx, la tudadissa de Son Espases (sí, recoordem-ho encara una vegada més: el projecte de remodelació de Son Dureta estava fet i PAGAT!!! i grans hospitals com el Clínic es van restaurant i actualitzant sense treure'n els malalts!), etc., tota aquesta orgia de delictes econòmics amb diner públic en què el PP es mostrà mestre (i no dubto que en sortí a la llum sols la punteta de l'iceberg...) per a en Payeras NO HA AFECTAT EN ABSOLUT l'estat de l'economia d'aquest país. Ja ho val! No volia creure que cobrava del PP per publicar les seves brometes, però cada cop m'ho posa més difícil.

Valoració:6menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Jo a més afegiria polítics i grups municipals, dels Consells i del Govern que s'en duen una doblerada, a més els paguem personal, material, i oficines. Amb això estalviariem molt i no haurien de retallar a altres bandes més necessàries, a nivell social per exemple. Enhorabona a aquesta nova diputada per la proposta, però si li sembla bé cal que afegeixi la meva proposta que és la de molts altres ciutadans "Que no somos Tontos" com diu l'anunci.

Valoració:-1menosmas
Per Rafal Garcès, fa mes de 9 anys

Molt interessant el que diu @Complements. Aquest complement que es consolida als dos anys d'ocupar un funcionari un càrrec polític... per què? El consoliden de per vida laboral, fins a la jubilació! Imaginem-nos un funcionari que el fan director general, li paguen aquest complement i als dos anys dimiteix (perquè no li agrada la feina, perquè ja ho tenia previst, perquè està cansat) i ja el consolida fins als 65 anys. Si en aquells moments tenia 40 imaginau-vos els anys que estarà cobrant un complement que li ha costat dos anys d'ocupar un càrrec polític que acceptà voluntàriament. Mentrestant el poble paga, com sempre.

Valoració:20menosmas
Per Troika, fa mes de 9 anys

No, no, aquí tothom ha de ser retallat: els alts càrrecs dels funcionaris i els polítics que ocupen un càrrec polític. Si els polítics cobren menys que un alt càrrec de l'administració és el seu problema: ningú no l'ha obligat a accedir al càrrec polític que ocupa i, per altra banda, no ha hagut de fer ni un concurs de mèrits ni un concurs oposició. I que els polítics no amaguin les seves remuneracions en les dietes per transport, dietes per alimentació (com si no es poguessin pagar un entrepà), dietes per kilometratge, dieta per assistència a les comissions i sessions a les quals tenen obligació d'assistir-hi...

Valoració:9menosmas
Per Fart de Tot, fa mes de 9 anys

Si tothom s'ha cregut que la despesa pública és la culpable de la crisi i han de pagar els empleats públics ("empleats", per damunt de tot), idò almenys que ho facin amb criteris de proporcionalitat i no apliquin un 3% lineal a tothom, o per grups, com l'altra vegada, sinó per COMPLEMENTS ESPECÍFICS, que el base és de 2.700 euros anuals (el que cobra la majoria de gent) i el més alt de més de 40.000€. QUe retallin més a qui guanya més! i sobretot que llevin també tots els complements dels ex-alts càrrecs.

Valoració:11menosmas
Per Un d'esquerres, fa mes de 9 anys

Collonuts, aquests del PSOE. Redescobrir l'esquerra a l'oposició i oblidar-te'n quan governes és molt, però que molt mesquí.

Valoració:14menosmas
Per Complements, fa mes de 9 anys

Per què no eliminau el complement 33? Per qui no ho sàpiga, qualsevol funcionari que ocupi un càrrec públic durant dos anys consolida un complement 33, és a dir, 600 € més cada més per a tota la vida. Sí, igual que la famosa propaganda. Els alts funcionaris de què parla l'article només poden arribar a consolidar un 30 i després d'haver-se passat en un càrrec de responsabilitat, com a mínim, 10 anys. A més, per a aquestes places has d'haver superat una oposició i tenir-hi dedicació exclusiva. I un polític? Ah, sí, ha de tenir més de 18 anys.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris