algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Cacen el doble de trilers que l'estiu passat a la Platja

Els agents locals han identificat 728 persones per aquesta pràctica. L'any passat tan sols en foren 448. El canvi d'Ajuntament és el motiu de l'increment

122326

Un triler atén a la seva parada de la Platja de Palma moments abans de ser identificar per agents de la Policia Local.

A. SEPULVEDA

La presència de trilers s'ha multiplicat aquest estiu a la Platja de Palma, com també la seva persecució per part de la Policia Local. De fet, d'ençà que començà la campanya, el maig passat, fins ara ja han fet 728 identificacions de trilers. La Policia Local considera que quan tanquin la campanya d'estiu, a final d'octubre, la xifra de trilers interceptats superarà els 800. D'aquesta manera, doblarà les infraccions detectades l'any 2010, quan els agents registraren 448 infraccions en el mateix període de temps.

Segons el cos de Policia, aquest augment espectacular es deu a un canvi en l'enfocament policial. Fins ara, els agents aplicaven l'estratègia de la prevenció, o sigui que patrullaven constantment els carrers a fi d'intentar dissuadir els possibles trilers de muntar la parada. Tanmateix, aquesta estratègia ha estat modificada d'ençà que va arribar el PP a Cort; concretament, des que hi ha l'edil Guillem Navarro a la Regidoria de Seguretat Ciutadana (de la qual depèn la Policia Local). L'adveniment del PP ha duit una nova estratègia més agressiva: menys patrulles d'alta visibilitat i més vigilància d'amagat.

A Magaluf, no

Tot i que a les Avingudes de Palma també funciona esporàdicament alguna colla de trilers, el seu punt predilecte és la Platja de Palma. Allà aconsegueixen que els turistes alemanys els facin cas. De fet, els trilers no s'expandeixen per totes les zones turístiques. A Magaluf, per exemple, no hi són quasi mai. La Policia Local creu que els anglesos estan molt avesats al joc legal, dins establiments regulats. "Per això, quan veuen joc al carrer, tot d'una s'adonen que no val un rave", explica un portaveu del cos local. Els alemanys, en canvi, són propensos a prendre part d'aquests jocs.

De fet, el delicte que cometen els trilers és de "joc il·legal". Hi hagué un temps en què la Policia Local enviava els casos al Jutjat sota l'acusació d'estafa, però la Justícia rebutjà la formulació, tot considerant que el client és ben conscient del que fa en el moment dels fets. Així que els trilers només cometen una infracció. Si el seu "botí" no supera els 500 euros en el moment de ser detectats, es considera infracció menor. D'aquesta manera, la majoria d'identificacions són enviades a la Conselleria d'Interior, la qual exerceix les competències de joc.

Ara bé, una cosa no tan coneguda però igualment real és que també es pot sancionar el client que juga els trilers. Els agents, però, consideren exagerada aquesta possibilitat. Pensen que ja són "víctimes" de la trampa, com per haver d'afrontar, a més a més, una multa. Aquest increment va en concordança amb l'increment de sancions interposades per la Policia Local aquest estiu, que tripliquen la xifra de 2010.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Doherty, fa mes de 9 anys

Sr. Zurimendi: no queda clar al seu article si s'han produït 728 identificacions o s'ha identificat a 728 persones distintes. No és el mateix. Respecte al tema de la prevenció o l'actuació a posteriori queda clar: les xifres d'actuacions policials amb detencions o identificacions llueixen molt més que les preventives on no es pot fardar del que no ha succeït. I el PP amb això és un mestren i en Navarro un regidor una mica peliculer...encara que l'altra cara de la moneda és l'alarmisme que aquestes xifres provocaran als mitjans de comunicació dels països emisors.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris