bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort no convenç els reallotjats de Corea

Les ofertes plantejades per l'Ajuntament han estat rebutjades. Els pisos d'Aragó, on viuen vuit afectats, estan fora d'ordenació

122332

La majoria dels veïns de Corea, reallotjats per Cort, es reuniren dijous i decidiren no acceptar les ofertes de l'Ajuntament.

L. MORRAL

Els veïns desallotjats del bloc XII de Corea no han acceptat, per ara, les ofertes alternatives que els ofereix l'Ajuntament de Palma. Cort pretén compensar els afectats per haver perdut ca seva, després de la decisió municipal d'aturar les obres dels seus pisos, situats al carrer de Felip II. Aquestes actuacions formaven part del Pla de reforma integral de Corea, ara paralitzat. El canvi de casa no compensa la majoria de les 19 famílies desallotjades, perquè els pisos pont on foren reallotjades en un primer moment i de manera temporal estan en pitjors condicions que els que haurien tingut si el Consistori no hagués incomplet el compromís, signat i pactat, de retornar-los els antics immobles completament reformats.

En aquest cas, i segons denuncia Francisca, una de les afectades, el Consistori els ofereix 90.000 euros (14 milions de les antigues pessestes) per haver perdut el seu pis. "És una vergonya! No en tenim ni per comprar un altre habitatge", denuncia Francisca, que és la filla d'una de les afectades. La seva mare té més de 80 anys i cobra només una pensió de 400 euros. Cort ha estudiat diverses alternatives depenent del perfil del propietari, però els afectats denuncien que les solucions plantejades els deixarien en una situació precària.

A més, hi ha alguns tractes que són "poc clars". Els pisos del carrer d'Aragó, coneguts popularment com les cases dels mestres, on foren reallotjades unes 8 famílies, estan fora d'ordenació. Això deixaria els propietaris que optassin per quedar en aquests pisos en una situació jurídicament complicada. Fins ara, aquests immobles es poden continuar llogant mentre no se n'executi la nova ordenació, però el tracte de quedar-se'ls "hipotecaria" la incertesa d'aquestes famílies d'haver de patir futures expropiacions com les que han viscut ara. El Consistori anterior i el Consorci Riba -l'empresa municipal que depèn d'Urbanisme- compraren dins el mateix nucli de Corea uns 60 pisos, dels quals se n'utilitzaren 12 per reallotjar gent del bloc XII i 20 per reallotjar gent del bloc XI (el que en principi s'havia de tomar per fer-hi un aparcament).

Per tant, l'Ajuntament té possibilitats d'oferir als afectats altres pisos buits dins la zona, però que en principi no estarien en les condicions apropiades que reclamen els veïns. A banda, hi ha 8 famílies reallotjades a cases que són molt més grans que les de Corea (pisos al Polígon de Llevant o al carrer d'Aragó). Per fer-se una idea, els pisos de Felip II tenien 28 m2 útils els més petits i 42 els més grans. Els del carrer d'Aragó, en canvi, tenen entre 80 i 60 m2 i els del Polígon de Llevant són de 80m2. Davant aquesta diferència, Cort demana ara als propietaris reallotjats al polígon que abonin al voltant d'uns 90.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris