nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Reconeixement de l'esforç i de l'excel·lència

Els premis ESO han servit per distingir la feina feta per 267 estudiants illencs

Reconèixer l'esforç i l'excel·lència és una manera d'incentivar els alumnes a superar-se en la tasca acadèmica. Dimarts, s'entregaren els premis ESO 2010-2011 als escolars que durant el curs passat destacaren al seu centre, ja sigui pels bons resultats en els estudis o bé per la dedicació demostrada.

Enguany, s'han concedit 267 guardons, 48 en la modalitat d'esforç personal i 219 en la de rendiment acadèmic excel·lent. A més, 193 d'aquestes distincions les han rebudes alumnes de Mallorca; 50 han estat per a matriculats d'Eivissa; 5 de Formentera i 20 de Menorca.

Els premis ESO reconeixen l'esforç personal i el rendiment acadèmic excel·lent. En el primer cas, es concedeixen als alumnes que designen els centres d'entre els que estan proposats per a l'obtenció del títol de graduat d'ESO perquè consideren que, encara que no tinguin un expedient brillant, han sobresortit per l'esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats, tant personals com educatives, de l'entorn familiar o del sociocultural, durant tota l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria. Els guardons de rendiment acadèmic excel·lent s'atorguen als qui han finalitzat l'ESO amb una nota mitjana igual o superior a 9.
La cerimònia d'entrega dels diplomes als premiats d'enguany va tenir lloc al teatre Principal de Palma i varen assistir-hi el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch; i el director general general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Onofre Ferrer.

Bosch recordà als joves que "sereu una generació que us haureu de formar al llarg de tota la vida" i els donà a conèixer una cita del president republicà dels EUA Thomas Jefferson: "Com més feina faig, més sort tenc". De la seva banda, Ferrer els assegurà que "l'excel·lència és possible si passam d'una cultura de la conformitat a una cultura de retre comptes".
A part d'aquestes distincions, la Conselleria d'Educació concedeix els premis extraordinaris de Formació Professional i de Batxillerat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris