muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Massatges i cervesa no quallen a la platja

La Policia Local detecta que les massatgistes alegals i els venedors de cervesa s'han allunyat de la Platja Palma

122342

Dues massatgistes asiàtiques realitzen una sessió a sengles turistes.

MICHELS

La Platja de Palma encara no ha tornat el basar en què sí que s'han convertit altres platges del territori, com ara la Barceloneta, a la capital del Principat. No debades, l'oferta de begudes, aliments i serveis entre l'arena no acaba de despuntar com sí que ha passat en altres indrets. La Policia Local destaca que enguany ha davallat l'oferta de massatges en plena platja, en relació a 2010. Aquesta pràctica, importada a Mallorca fa dos anys, ha caigut enguany fins a les 454 intercepcions. Un portaveu de la Policia Local explica: "Han vist que no era un negoci gaire lucratiu i han posat perruqueries en diferents locals de la Platja de Palma".

Amb aquesta idea, no només guanyen més doblers, probablement, sinó que també eviten la repressió policial. I és que oferir massatges a la platja i fora titulació està prohibit. En aquest cas, però, no és tant pel permís d'activitat econòmica, sinó per la falta de coneixements demostrables amb titulació.

Per una altra banda, tampoc no acaba d'esclatar el fenomen del paki-beer. El nom, mescla de l'origen geogràfic de la majoria de venedors i del producte en anglès, prové de la sempre activa Barcelona. Tanmateix, és una moda que no ha quallat a l'Illa.
De fet, més que pakistanesos, és infinitament més fàcil trobar joves mallorquins venent llaunes de cervesa. Ho fan en el marc de concerts alternatius, guardades en poals amb gel o geleres de càmping... I són molt freqüents (i agraïdes pels parroquians) en festes al parc de la Mar i a les Voltes.

Tanmateix, la Platja de Palma no registra una gran presència de venedors de llaunes. Des de la Policia Local asseguren que tracten de vigilar molt el tema. El mateix portaveu assenyala: "De vegades ens preocupa, perquè només diuen el preu al client quan ja han obert la llauna i l'han posada a les seves mans. Així que li poden demanar 10 euros per una trista llauna de cervesa". Aquest portaveu afegeix que, fins i tot, "hi ha coaccions als turistes perquè la paguin".

Però més que la Policia, són els propietaris i cambrers dels anomenats balnearis els que hi mantenen una vigilància constant. No debades, la venda ambulant els fa perdre clients potencials. Així que són ells, precisament, els que primer telefonen a la Policia Local per denunciar la presència de manters.

A les esmentades infraccions comeses suposadament pels venedors il·legals, cal afegir-hi els actes incívics. En aquest cas, els protagonistes són uns altres: els mateixos turistes. La Policia Local els diferencia segons la nacionalitat. Contràriament a la generalitzada percepció dels alemanys com uns cercabregues, la Policia Local no els situa en la franja perillosa.

Els alemanys, més cívics

Els agents asseguren que -per norma general- ni condueixen gats, ni ataquen el mobiliari urbà ni provoquen la Policia. Ara bé, poden anar gats des de bon matí. De fet, apunten que els turistes nòrdics (Noruega, Suècia, Finlàndia) tenen un comportament similar. Dels turistes anglesos, en tenen una altra, de percepció. I consideren Magaluf, de fet, com una zona més incívica que altres punts turístics. També existeix un petit reducte de turisme holandès, al final de la Platja de Palma i fregant ja Llucmajor, considerat problemàtic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Apotecaria, fa mes de 9 anys

Tot és segons el color del vidre... Algú pot dir que aquella zona és tranquil·la i jo puc dir que fa anys que no hi vaig de nit perquè no m'hi sent segura.

Valoració:2menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Potser els massatges i la cervesa no quallen, però de venedors il·legals, uf! I els trileros?

Valoració:0menosmas
Per Pilar, fa mes de 9 anys

Jo he estiuejat durant tres mesos i mig a la platja de Palma , concretament entre els balnearis 11 i 12 i des del primer dia al darrer he vist massatgistes que m'oferien els seus serveis cada dia igual, no he notat això que ha detectat la policia local.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris