muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els sindicats, resignats a les retallades d'Isern

Accepten racionalitzar les hores extra i aplicar controls d'horari, però rebutgen perdre el plus de productivitat

122340

Protesta dels treballadors de l'EMT en el darrer ple de Cort en contra de les retallades.

T. AYUGA

Els sindicats mantenen el torcebraç amb l'Ajuntament de Palma a causa del pla d'austeritat que ara negocien. El problema per les centrals sindicals, tot i així, és que més que una negociació "es tracta de minimitzar l'impacte". Així s'expressava ahir Antònia Tobar, delegada d'UGT a Cort, qui avançà amb aire de resignació que han rebutjat el gruix de les mesures proposades per la Regidoria de Funció Pública.

El punt que pitjor ha caigut és la pèrdua del complement de productivitat. Segons Tobar, "no s'hauria de llevar. I si ho fan, almanco que sigui només pels dos anys que han dit i que no afecti la carrera professional". O sigui, que les mesures que ara s'apliquin -una suspensió de drets durant dos anys- tornin a ser recuperades amb retroactivitat en el futur. La junta de personal de l'Ajuntament també rebutja que llevin la retribució als bombers en concepte de "solapament". Aquests doblers provenen del fet que els bombers han de passar sempre pel parc a recollir i tornar el vestuari, ja que per les dimensions de la vestimenta no se la poden endur a casa seva.

Malgrat que els sindicats descarten aquests punts, n'hi ha d'altres amb els quals no es mostren gaire en desacord. És el cas de les iniciatives de "control horari, absentisme i manca de rendibilitat". Segons Tobar, "fa anys que ja s'apliquen mesures de control. De fet, "s'han registrat sancions contra alguns empleats i també s'ha descomptat una part del sou per no complir tot l'horari". Tant és així que els sindicats consideren "ridícul" i "de cara a la galeria" que Cort hagi inclòs aquestes mesures en la negociació.

Així mateix, des de la junta de personal veuen possible un acord sobre les hores extra. Consideren acceptable "racionalitzar-ne" l'ús, excepte en casos com la Policia Local i el cos de Bombers. Els sindicats, però, també realitzaren les seves propostes. Per una banda, volen que l'Ajuntament redueixi la partida per pagar factures dels telèfons mòbils, que segons dades facilitades per Funció Pública s'eleva a 180.000 euros anuals. A més, recomanen rebaixar la potència de l'aire condicionat durant l'estiu.
D'altra banda, demanen que Cort no contracti persones externes per ocupar els càrrecs de director general i coordinador d'àrees, sinó que hi assigni personal de la casa. "Així només s'hauria de pagar la pujada de sou, i no haver de contractar més gent", diu Tobar.

Finalment, Funció Pública assegurà als sindicalistes que ja han retirat de la circulació aquelles targetes Visa que alguns empleats tenien per a despeses relacionades amb la feina.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Apotecari, fa mes de 9 anys

On és el bon tracte que rebien els funcionaris i empleats de l'ajuntament per part del pp? Es que ja no els han de menester per guanyar les eleccions?

Valoració:2menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Basta veure la foto per comprovar que són mallorquins de soca-rel.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris