muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

20 batles de Mallorca exigeixen que Govern i Consell els paguin ja

Els municipis governats pel PSOE, CxI, PSM o Independents s'uneixen en una sola veu per fer força davant les institucions

Ja diuen que units s'aconsegueixen els objectius i aquesta és la intenció dels batles dels 20 municipis de Mallorca on no governa el PP o, si ho fa, en aquests moments sols és dins l'equip de govern i no dins la batlia, com podria ser el cas de ses Salines. Aquests municipis ara han agafat la veu per reclamar al Govern i al Consell el que els pertoca, i és que l'ofegament econòmic que pateixen queda palès en qualsevol conversa amb els màxims dirigents polítics i surt a la llum en tots i cada un dels plens municipals. I, de fet, amenacen de no pagar els serveis que no els corresponen, com indica la llei, com els Bombers, els manteniments dels centres de salut (PAC) o els socorristes.

Cap del PP
Els batles d'Algaida (PSOE), Ariany (CxI), Artà (Ind.), Banyalbufar (CxI), Campanet (PSOE), Capdepera (PSOE), Consell (PSOE), Costitx (CxI), Esporles (PSM), Lloseta (PSOE), Petra (PSM), Porreres (CxI), Sant Llorenç (Ind.), Santa Maria del Camí (PSM), Santa Margalida (PSOE), Sencelles (CxI), ses Salines (CxI), Sineu (CxI), Son Servera (PSOE) i Valldemossa (CxI) mantingueren una reunió aquesta mateixa setmana per redactar el manifest que s'adjunta. Els edils hi fan referència a una sèrie de convenis, ajudes o subvencions que han de percebre els ajuntaments per part de les administracions supramunicipals i encara no han rebut, i es lamenten de la imatge de "mals pagadors davant l'opinió pública, malgrat que la realitat és que els ajuntaments suportam deutes astronòmics del Govern i del Consell".

Els batles reclamen que es convoqui amb urgència l'assemblea general de la FELIB i que aquesta "exigeixi en nom de tots els ajuntaments de les Balears el pagament del cent per cent del Fons de Compensació Municipal de 2011 dins enguany per part de l'Executiu i l'establiment d'un calendari del pagament dels deutes del Govern amb els consistoris". Al Consell de Mallorca i a la seva presidenta, Maria Salom, també li reclamen "la convocatòria urgent d'una assemblea de batles i batlesses per compartir amb la resta d'ajuntaments de Mallorca aquesta problemàtica".

Calendari
Així mateix, en el text, demanen al Govern i al Consell de Mallorca l'establiment d'un calendari de pagaments, ja que d'aquesta manera cada ajuntament podrà programar i saber de manera anticipada els cobraments que pot efectuar als seus proveïdors. Per això, un dels punts que han posat en el comunicat és el de demanar "seguretat jurídica". A més, assenyalen que en "aquests moments hem d'elaborar els pressuposts municipals i no sabem de què podem disposar en temes tan importants com el Fons de Cooperació Municipal o les ajudes per a serveis socials, educatius, culturals i de cooperació local".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

Segur que faran patir més els municipis que no tenen batle pepero

Valoració:12menosmas
Per Toniel·lo, fa mes de 9 anys

p.Fes el favor d'informar-te. El Govern Antic s'endeutà per poder pagar aquestes coses, no per litros (perdó, metros), Arenas i maquetes d'òperes de Walt Disney

Valoració:9menosmas
Per MALLOL DE SINOPLE, fa mes de 9 anys

NO POT HAVER-HI DISCRIMINACIONS PER FET DE NO PERTANYA AL MATEIX PARTIT GOVERNANT. LA NORMA ES VA RATIFICAR, DEÏXAR FERME, QUAN EL P.P. GOVERNAVA, DE POR QUE TENIEN AQUESTS DE SER OBLIDATS QUAN NO DETENTASSIN EL PODER. I ARA, ¿QUE?. IDÓ, ARA, DONARÀN LA CULPA A QUE NO HI HA DOBLERS, QUE ELS ALTRES ELS DEÏXAREN AMB "EL CUL AL AIRE"(AMB PERDÓ). _"ENS HAGUESSIU VOTAT", EXCLAMARÀN. CREC QUE N'HI MOLTS JA QUE ESTÀN MÈS QUE EMPENEDITS D'HAVER-HO FET.

Valoració:13menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Els ajuntaments governats pel pp que s'espavilin.

Valoració:13menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

I els governats pel PP, els hi sobren els dobers?

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris