lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Cort obligarà els funcionaris a 'fitxar' i a anar identificats

L'esborrany del pla d'austeritat, que presentà dilluns als sindicats, proposa controls aleatoris de presència al lloc de feina per combatre l'absentisme

127340

Estampa de l'Oficina d'Atenció ciutadana a l'edifici mateix de Cort.

S. AMENGUAL

L'Ajuntament vol evitar la tòpica imatge del funcionari escapista, aquell que la imatgeria col·lectiva veu sortint a berenar un parell de pics al dia. Existeixi o no, el pla d'austeritat que la regidora de Funció Pública, Irene San Gil, presentà dilluns als sindicats, vol combatre aquesta mala imatge del funcionariat, tan generalitzada en la ciutadania. L'esborrany, que avui continuaran negociant, recull importants mesures de "control horari, absentisme i manca de rendiment". Així, Cort proposa que tot el personal s'identifiqui mitjançant targetes facilitades amb aquesta finalitat, que hauran de dur en un lloc visible durant tota la jornada. L'incompliment serà sancionat.
L'esborrany també suggereix intensificar les mesures de control per evitar el frau en els sistemes d'enregistrament a l'entrada i a la sortida del personal, "a fi d'assegurar la presència real en el lloc de feina".

A més a més, Cort avança que revisarà totes les exoneracions de l'obligació de fitxar i fins i tot ha anunciat que efectuaran controls aleatoris de presència real i efectiva al lloc de treball. Així mateix, s'instal·laran màquines de registrament d'accés a les dependències del Cos de Bombers i de la Policia Local de Palma, que fins ara no havien de "fitxar".

El pla d'austeritat també afectarà els sindicats. Segons la proposta de Cort, "s'intensificarà el control dels crèdits horaris i d'alliberament sindical dels delegats de personal". Segons l'Ajuntament, l'estalvi en hores de treball anualment s'elevarà a 11.689 (en base a dades de 2010). Pel que fa a l'assegurança privada de què gaudeixen alguns funcionaris, el Consistori vol suspendre temporalment (en principi dos anys) la col·lectiva de vida i s'elimina la possibilitat de gaudir d'aquesta ajuda.

Vestuari nou?

Una altra mesura d'estalvi prové del vestuari del personal. L'Ajuntament vol que aquest hivern només s'adquireixin noves peces de vestuari en casos excepcionals. O sigui, just per substituir aquelles que estiguin deteriorades. I respecte dels anys 2012 i 2013, Cort vol crear un sistema de gestió centralitzada del vestuari, que inclourà la creació d'un magatzem propi.


Altres mesures

Amortitzar places
Entre les mesures que ja s'havien anunciat es troba l'amortització de totes les places que quedin vacants per jubilació, defunció o excedència.

No substituir les baixes
No es cobriran les baixes laborals, ni les de malaltia ni les d'embaràs.

Hores extraordinàries
A més a més, Cort proposa que quedi totalment prohibida la realització d'hores extra. I afegeix que, en cas de fer-se'n, perquè sigui del tot necessari, no siguin pagades econòmicament sinó que es recuperin en dies lliures (a raó d'una hora extra per 1,75 hores lliures).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

A Hisenda i altres departaments de la de l´Estat ja ho fàn des-de fa molts d´anys, però quan se fàn més hores no les paguen. Hi ha una altra cosa que me molesta molt, i és
que hi ha gent que diu que els funcionaris sé´n van al mercat a comprar, i que tornen amb els carretóns a l´oficina. Resulta que a molts departaments, els ordenances quanhan de transportar molts documents, bé per firmar, per repartir la feina o anar a Correus a dur la correspondència, ho dúen díns aquests estris per no perdre rès ni fer-se mal a l´esquena. Cuan cualcú vagi a un d´asquests centres i vegi un funcionari amb un carretó, jo l´anim a que miri díns i vorà com no hi ha patates, no cebes, ni melóns, ni rès de mejnar, i només hi ha papers de la feina..

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

També hi ha funcionaris i personal laboral que fan mes hores de feina dels que els hi pertoca...s'els prohibirà? I fer feines particulars pels regidors, també? O feina electoral pels peperos?
El control horari ja existeix, per tant , això no és noticia, és simplement propaganda electoral.
També proposo, jo, el control als regidors i regidores, si en Rodrigo de Santos hagués portat un xip, tal volta s'haguessin estalviat el que és va gastar en "putos", i tal volta, menors, o un GPS en Matas i en Delgado, allà pel Rasputin...
Ja veureu com d'aquest Consistori hi haurà que contar, al final.

Valoració:5menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Si comencen a ficar-se amb els funcionaris és senyal que ja no els necessiten per guanyar les eleccions. La propera passa seran "els moscossos".

Valoració:2menosmas
Per jordi arbus, fa mes de 9 anys

me pareix perfecte. També a partir d'ara que els polítics fitxin al anar a fer feina i cumpleixin ab el seu horari, a veure si s'atreveixen. Perque els polítics també tenen un horari, una nòmina i uns deures que complir

Valoració:25menosmas
Per KIKO, fa mes de 9 anys

Ya era hora de que alguien se atreviese con este fraude, todas estas horas y todos estos politicos que hecen que los que valen pierdan su reputación, los estamos pagando con nuestros impuestos entre todos los ciudadanos

Valoració:-13menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

Com diu Un Funcionari: un fa dolents a tots! Però no passa res, els que ho fan bé no tindran cap problema, és que fan campana hauran d'estar alerta. L'exemple de fitxar i anar a deixar els nins al cole jo també el conec, o fitxar i després anar a aparcar el cotxe. Ara que esper que aquests controls d'assistencia vagi també per els càrregs electes i polítics. Hi ha molts càrregs que no compareixen durnat dies o setmanes i els polítics el mateix. Com és que hi ha vegades que el parlament es mig bui?? On són?? També fitxaran??

Valoració:28menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Ja era hora! Meam si també ho fan al Consell de Mallorca!

Valoració:28menosmas
Per rafel rem, fa mes de 9 anys

Es ben hora de que es possin "las pilas". Al quasi desapareguat del calçat, ja fa molts d'anys que al convenis colectius ja s'aprovà no pagaqr hores extres i recuperrarles al començament de 4 x 5 i fa més de 7 anys ja era 1 x 1.

Valoració:8menosmas
Per Un funcionari, fa mes de 9 anys

I als polítics també els podrem fer fitxar, que es presentin als plens i facin la seva feina? Perquè el Parlament de vegades ofereix una imatge vergonyosa de cadires ben buides... i com més amunt pitjor: sabeu que al Parlament Euroepu fitxen i se'n van, que dormen al despatx per quedar-se la dieta de l'hotel?
D'acord, hi ha funcionaris barruts, però no per encalentir la cadira faran més feina ni més bona. És cosa de dignitat personal i laboral. I com sempre pagaran justs per pecadors...Jo aquest matí n'he vist un que davallava del cotxe, fitxava, pujava al cotxe i devia dur els nins a l'escola. Però d'altres han entrat i han anat cap al seu lloc de feina. Un els fa dolents a tots?

Valoració:23menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

No es imatgeria general,y no son tots es funcionaris,pero si que hia molts.tes que se ecaquetjans,els hem vist amb sa compra d'es super,ha sa inauguració de ses rebaixas,etc y tot aixo en horas de feina,pens jo que si se prenen midas deu ser perque cualque cosa fan que no esta be ¿no?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris