algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Valls tempteja els veïns de Corea perquè quedin en els pisos pont

Les denou famílies desallotjades de Felip II rebutgen les “ofertes” que proposa el regidor d'Urbanisme per compensar-les de no poder tornar als seus antics habitatges. Els afectats, per ara, no accepten el canvi de casa

127386

L'immoble del carrer Felip II, on Cort ha aturat les obres de reforma dels pisos.

ULTIMA HORA

Confusió, falses esperances i més confusió. Així sortiren els veïns desallotjats del bloc XII del carrer Felip II del nucli de Corea de la reunió que mantingueren ahir amb el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls. Alguns dels afectats denunciaren que l'Ajuntament no els ha dit directament que no podran tornar a casa seva. "Ens han insinuat que, de moment, no hi ha doblers i que potser més endavant, però que ara no pot ser perquè no saben si podran continuar amb les obres", manifestava ahir una de les veïnes després de l'encontre. La justificació de Cort, de cara als veïns, però, no casa amb les declaracions realitzades fa just un mes, quan el regidor anunciava davant els mitjans que aturava la reforma. Primer explicà que era "inviable" econòmicament i perquè formava part d'una promesa electoral anunciada pel batle mateix, Mateu Isern, en campanya.

A la reunió d'ahir, els damnificats hi anaren acompanyats del seu misser, Pedro Mascaró, que hi va fer acte de presència per recopilar tota la informació possible del cas i així poder assessorar els propietaris sobre les reclamacions més adients que poden exigir al Consistori. "La veritat és que no m'he aclarit gens. Ens diuen que el més important és que estiguem bé en els pisos on estam ara. S'han oferit a arreglar-ne la humitat i els desperfectes que hi ha o a canviar-nos de pis", explicava la filla de Margalida Garí, una de les ancianes afectades, de 85 anys.

L'advocat ha estat contractat per dotze de les 19 famílies que feren un front comú per tenir més força davant les reclamacions que esperen obtenir de l'Ajunatment. La reunió tingué lloc només amb alguns dels implicats, ja que per ara Cort prefereix negociar amb els perjudicats de manera individualitzada. Segons els mateixos veïns, a cada un els tempteja en funció de les expectatives que tinguin. Les solucions, de moment, no agraden. La d'ahir és només el principi d'una sèrie de trobades més que es produiran a partir d'ara.

Mentrestant, l'advocat té dubtes de la validesa legal que pugui tenir l'acord de cessió dels pisos signat entre l'Administració i els veïns. Ara ja fa just un mes que l'Ajuntament anuncià que paralitzava la reforma de Corea. Com a conseqüència, deixava sense rehabilitar els pisos del bloc XII i incomplia d'aquesta manera el contracte pactat amb els propietaris allotjats en pisos temporals que signaren la voluntat de tornar a casa seva quan acabassin les obres. De llavors ençà, l'Ajuntament encara no ha trobat cap solució factible per compensar les famílies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris