algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'Ajuntament de Palma crea una oficina de control de la despesa municipal

Segons el portaveu, Julio Martínez, l'entitat marcarà les prioritats del consistori amb l'objectiu de donar resposta a la crisi econòmica

127368

Julio Martínez, portaveu municipal, ha anunciat la creació de l'entitat per al control de la despesa.

ULTIMA HORA

L'Ajuntament de Palma ha creat una oficina de control de la despesa (OCD) municipal que revisarà i supervisarà totes les despeses dels diferents departaments del consistori perquè vagin en la línia d'austeritat marcada i per aplicar els criteris de "eficiència, economia i oportunitat" a les seves accions. La creació d'aquesta oficina, aprovada en la Junta de Govern municipal d'aquest dimecres, ha estat presentada pel portaveu de l'Ajuntament, Julio Martínez, qui ha assenyalat que aquest nou organisme no costarà diners als ciutadans, ja que s'utilitzaran per a això els recursos propis del consistori.

Així, l'oficina estarà presidida pel batle, Mateu Isern, i estarà integrada pel regidor d'Hisenda, Julio Martínez, i la regidora de Contractació i Funció Pública, Irene San Gil. També en formaran part cinc tècnics municipals dels departaments d'Intervenció, Financer, Contractació, Recursos Humans i Qualitat. L'OCD fixarà objectius i programes que hauran de complir cada una de les àrees de l'Ajuntament. A més, Martínez ha detallat que l'oficina farà estudis d'"eficiència" i "oportunitat" per marcar les prioritats del consistori amb l'objectiu de donar resposta a la crisi econòmica.

Pla d'austeritat global

Respecte a l'exigència formulada aquest dimarts per la portaveu del PSIB en l'Ajuntament, Aina Calvo, d'elaborar un pla d'austeritat global, Martínez ha puntualitzat que el consistori ja disposa d'un pla que coneixen tots els departaments municipals i que segueix les "prioritats" marcades pels 'populars' durant la campanya electoral. Martínez també s'ha referit a la proposta de Calvo de vendre actius patrimonials municipals per obtenir liquiditat i, en aquest sentit, ha sostingut que no es tracta de "cap novetat" i que l'equip de govern ja estudia diferents possibilitats.

En qualsevol cas, ha explicat que si tenen oportunitat de vendre actius municipals ho faran per finançar el deute "heretat" de l'anterior legislatura i "no per finançar despesa corrent". Així mateix, ha puntualitzat que, sobretot, "no faran operacions d'especulació amb béns de l'Ajuntament".

Contracte del servei de notificacions

D'altra banda, la Junta de Govern municipal ha aprovat els plecs per treure a concurs el contracte de servei de notificacions de l'Ajuntament per un import estimat d'uns 500.000 euros. En aquest sentit, Martínez ha explicat que el consistori mantenia un conveni amb Correus, si bé després de les liberalització del mercat la normativa obliga a treure a concurs públic aquesta adjudicació.

Fusió

Així mateix, Martínez ha informat que la Junta de Govern ha aprovat més fases de la fusió de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP) i l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes Urbans de Palma (EMOP). Es tracta d'una sèrie d'encàrrecs urbanístics que havia de realitzar l'EMOP i que en el futur realitzaran els tècnics d'Urbanisme. Concretament, fa referència a l'encàrrec per desenvolupar, per exemple, les tres unitats d'execució del Pla Especial de Rehabilitació Integral (PERI) de la Solitud i el Polígon de Llevant, la de Son Fiol i la de la Cova del Mariner.

També s'ha declarat desert el concurs del servei de dinamització del casal municipal de joves de Ponent. Martínez ha detallat que tan sols es va presentar una empresa -Fundació Esplais de les Illes-, si bé aquesta no va obtenir la puntuació mínima exigida als plecs del concurs.

Augment de l'IBI

En un altre ordre de coses, el regidor d'Hisenda ha assegurat que el consistori està treballant per no haver d'aplicar l'increment del 12 per cent de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) previst en el Pla de sanejament que ha aprovat el Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris