algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Socias rebutja comparèixer en el Parlament per explicar els incidents de Son Gotleu

El Grup Popular li reclamava una explicació mentre els socialistes han acusat el PP de polititzar la qüestió

54314

La mort d'un jove nigerià provocà greus incidents al barri palmesà el passat mes d'agost.

A. SEPULVEDA

El delegat del Govern, Ramon Socias, ha revelat que no compareixerà en el Parlament per explicar els incidents a Son Gotleu després de la mort d'un nigerià, malgrat que així s'ha aprovat en comissió parlamentària. En declaracions a la premsa, Socias ha considerat que "crida molt l'atenció" la "contradicció tan gran" demostrada en el PP en aquesta matèria ja que disposa de "un munt d'informes" de, per exemple, Catalina Cirer o Miquel Ramis, en els quals s'explica "que la doctrina de l'Estat en el cas de petició de compareixences és que només s'ha de comparèixer en les Corts Generals".

"Nosaltres depenem de l'Administració General de l'Estat, no de l'autonòmica", ha explicat. A més, ha destacat que el PP va tenir "un moment ideal" per canviar això, si així ho volien, mitjançant la reforma de l'Estatut. "En aquell cas el PP, que tenia majoria, no va plantejar això i, per tant, en aquests moments això no és coherent amb el que ells han defensat quan estaven al capdavant de la Delegació de Govern".

En aquest sentit, ha titllat aquesta petició de compareixença d'una "incoherència més" dels 'populars', per la qual cosa ha esperat que "aquesta incoherència no es traslladi a la seva forma de governar" ja que "estam en uns moments de molta dificultat en el que les incoherències les pagam tots els ciutadans". D'altra banda, ha assenyalat que "crida molt l'atenció" la intervenció en la Comissió de "algun parlamentari" del PP "d'aquests que intenten fer mèrits davant dels seus caps" i que "no sap el que diu" i afirma que "el delegat no ha anat a Son Gotleu".

En aquest sentit, ha assenyalat que la primera visita que va fer en el seu moment va ser en aquest barri, una cosa que va fer sense agents de la Policia i "ni traient-se el Rolex", en al·lusió al batle de Palma, Mateu Isern. A més, ha assenyalat que "fa escassament 15 dies, després dels incidents" va anar sol i amb el seu propi cotxe per participar en una assemblea de l'agrupació de Llevant del PSOE.

En relació amb els incidents que es van produir després de la mort d'un home d'origen nigerià, ha indicat que coneix "perfectament la situació" de la zona ja que aquella mateixa nit, sobre les 02.30 o 02.45 de la matinada, el va informar el cap superior, va seguir el desenvolupament dels incidents "en primera persona" i va estar en contacte amb diferents entitats del barri.

Posteriorment, ha dit, va tenir encontres amb l'Associació de Veïns, amb ONGs que treballen a la barriada i amb familiars i compatriotes del nigerià mort. "Aquest senyor del PP que ha intervingut avui i ha dit disbarats un darrere d'un altre, si vol guanyar mèrits el que hauria de fer és anar a Son Gotleu i veure el que passa".

El PP demanà la compareixença

La comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat avui la compareixença del delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, per explicar l'actuació policial després dels incidents de Son Gotleu ocorreguts el passat mes d'agost.

La iniciativa ha estat aprovada per majoria a instàncies del Grup Parlamentari Popular, el diputat del qual Óscar Fidalgo ha assegurat que "no comparèixer suposaria eludir les mateixes responsabilitats que no ha assumit a Son Gotleu".

Fidalgo ha explicat que l'Ajuntament de Palma ja ha posat en marxa un Pla d'Actuació Integral a la zona per afavorir les mesures de seguretat i la convivència i que el propi batle Mateu Isern ha visitat la barriada en diverses ocasions, mentre que el delegat del Govern no ha aparegut "en cap ocasió per la zona, ni ell ni cap regidor del grup socialista".

Segons un comunicat del PP, Fidalgo ha preguntat també pels plans de la delegació del Govern per lluitar contra el tràfic de drogues, la immigració irregular o per incrementar la seguretat ciutadana.

Polititzar

Per la seva banda, el Grup Parlamentari Socialista ha acusat avui al PP de polititzar els esdeveniments de Son Gotleu de l'agost passat en reclamar la compareixença del delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, perquè informi de l'ocorregut. La comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat avui la compareixença del delegat del Govern a les Balears perquè expliqui l'actuació policial després dels incidents.

La iniciativa ha estat aprovada per majoria a instàncies del Grup Parlamentari Popular, el diputat del qual Óscar Fidalgo ha assegurat que "no comparèixer suposaria eludir les mateixes responsabilitats que no ha assumit en Son Gotleu". Segons la diputada del PSIB-PSOE Pilar Costa, "si el que volen és saber tots els detalls del que va passar, haurien de comparèixer també en el Parlament el batle de Palma i el cap de la Policia Municipal, que va intervenir igual com la Policia Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris