muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Vendre patrimoni per retallar menys

El PSIB proposa que Cort es desfaci d'alguns dels seus edificis per apujar els ingressos i no haver de llevar prestacions socials

54256

El solar de l'EMT, un dels que l'exbatlessa Aina Calvo ha proposat vendre.

XISCO FUSTER

El PSIB proposà ahir que Cort posi a la venda part del seu patrimoni amb l'objectiu d'augmentar els ingressos en aquesta època de caiguda generalitzada. Aina Calvo, portaveu dels socialistes a Cort, demanà a l'equip de govern "que posi sobre la taula la possibilitat de vendre alguns edificis i solars". La socialista proposà, concretament, que l'Ajuntament introdueixi en el mercat el solar de l'EMT. Tot i que no va afegir més candidats a ser venuts -"això és tasca de l'equip de govern"-, va indicar que Cort té bastant de patrimoni.

A banda de la venda directa, l'Ajuntament també podria arribar a altres convenis com el de venda per després llogar l'edifici al nou propietari. Així s'aconsegueixen diners líquids i no cal que els serveis i oficines que se situaven a l'esmentat immoble s'hagin de reubicar. Segons Calvo, "així es podrà evitar la retallada en serveis socials bàsics, que és el que el PP ha fet fins ara". I és que la venda de patrimoni hauria de proporcionar una quantitat de doblers suficientment eleveda per aturar algunes de les rebaixes impulsades per l'equip de Mateu Isern.

L'exbatlessa, de fet, assegurà que Isern "pareix que estigui jugant a la ruleta russa amb les prestacions socials. I mai no se sap quina serà la següent a caure". Finalment, Calvo enumerà algunes d'aquestes retallades: "L'acomiadament de 29 persones a l'IMFOF; la paralització de la contractació de 346 desocupats de llarga durada; el tancament de sis casals de barri i dos casals de joves; la suspensió del programa Dinamo; la paralització del projecte de construcció de sales d'assaig per a joves i el tancament de dos parcs de bombers", entre d'altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Xapeta, fa mes de 9 anys

La senyora Calvo sempre igual. Els que la coneixem, sabem molt be el que significa la seva proposta quan diu incrementar els ingressos municipals, més taxes, més multes, més inspeccions . . .

la pressió fiscal al cap i a la fi, es pressió, vengui d'on vengui i s'apliqui com s'apliqui, aquesta senyora encara ara, no te ni idea ...

el maniqueisme extrem que practica sense cap vergonya, es tal que està demanant canviar coses que va establir i/o mantenir el seu govern fa pocs mesos, també es revelador que una persona amb les responsabilitats que ha tengut i te, demani el manteniment dels serveis i dels llocs de feina d'una manera abstracta tractant les administracions, i concretament l'Ajuntament de Palma, com si fos un esser amorf sense perfils definits, on l'elasticitat del mateix fos un paràmetre infinit, i la comptabilitat només fos una formalitat burocràtica aliena a la realitat numèrica, els darrers anys s'ha evidenciat especialment aquesta realitat numèrica i s'ha rellevat concretament la necessitat insuperable de sotmetre les despeses públiques a les possibilitats.

Es una regla molt senzilla, la coneixem tots, es evident també que la gestió d'una administració no és el mateix que el d'una economia domèstica, però molt gestors públics passats, presents, i futurs, haurien de fer un examen de consciència, el poble està fart de les grandiloqüències de les inversions en palaus de congressos, operes portuàries virtuals, velòdroms d'or passat per manacor . . . però també de papers per tots, sanitat desfermada, i tota casta de prestacions absurdes a cost zero.

Hi ha d'haver un possibilisme, la grandiloqüència den mates que volgué reflectir una societat opulenta es tan responsable com el maniqueisme descarnat d'aquesta senyora que amb el que esta passant, vol serveis il•limitats . . .

El cost ho paga el poble suant i patint les irresponsabilitats d'aquesta gent, que tracta les institucions sense cap respecte passant el mort als altres, i continuen, la senyora Calvo sempre tan superba, ella, alliçonant el personal amb el seu posat de mestressona de pati d'escola, vagi-sen a casa seva vostè és una irresponsable de la pitjor classe.

Valoració:2menosmas
Per Fuet, fa mes de 9 anys

Que ràpids i que bons a fer propostes i que dolents quan governen.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris