bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

EU denuncia que el PP desatengui les famílies i nins més vulnerables

Critica que Cort elimini els educadors del Grec que atenien pares i mares i menors en situació de risc o conflicte a les llars

54330

Aquest programa, dirigit a menors i a families, se suprimeix el desembre i 15 educadors quedaran també al carrer.

TERESA AYUGA

L'eliminació per part del Govern municipal de Mateu Isern del programa d'educadors familiars i infants en diferents situacions de conflicte i problemàtiques socials ha desencadenat reaccions. EU, el partit que en el mandat anterior s'ocupava de l'àrea de Benestar Social de Cort, denuncià ahir que el PP deixarà de- semparats els menors més vulnerables de la ciutat. Aquest programa, que a Palma s'aplicava mitjançant el Grec, l'associació que des dels anys vuitanta ha treballat per garantir la protecció dels menors que pertanyen a famílies en conjuntures de risc, deixarà d'existir a partir de desembre. Per tant, l'Ajuntament prescindirà d'aquesta entitat i dels 15 educadors que feien feina en aquest servei.

Enguany, aquests professionals, han atès una setantena de llars i han cobert 157 casos de menors en risc social. "Una vegada més, es demostra que el discurs del PP a favor de la família té poc a veure amb la defensa dels interessos reals de les famílies reals", criticà EU en un comunicat, després de fer-se públic ahir que Cort no té encara cap alternativa per cobrir el servei. Esquerra Unida recordà que la funció dels dits treballadors consistia a ajudar i supervisar la tasca dels pares i les mares que tenen dificultats per complir el paper d'educadors dels fills.
Els professionals acomiadats exerceixen dues funcions. Una és ajudar els progenitors en dificultats. L'altra és garantir que els infants de les famílies ateses no corrin ni riscos físics ni psicològics. Segons remarcà EU, l'objectiu final és impedir que la situació a les llars es deteriori més i evitar, així, que es retiri als pares la custòdia dels fills. "És, per tant, un servei preventiu amb el qual s'intenta posar remei a problemàtiques que encara es poden revertir. La intervenció evita en molts casos la dramàtica separació de l'infant de casa seva", denuncià el partit al mateix escrit.

Alhora, EU hi afegia que "malgrat que aquestes situacions tan dramàtiques no siguin reduïbles a paràmetres econòmics, la supressió del servei és un disbarat econòmic, perquè conduirà inevitablement a un increment de les institucionalitzacions de menors, cosa que té un cost enorme per a l'Administració (en aquest cas el Consell de Mallorca)". El grup de professionals s'adreçava directament a les famílies amb menors tant en perill de de- semparament com de dificultat social. La finalitat era reduir la situació d'incertesa dels al·lots amb la incorporació d'un educador en l'àmbit de la llar. Ara, aquests menors i famílies quedaran desatesos i el cost social d'aquesta decisió política pot ser alt. És una mesura més de la retallada que du a terme Cort amb l'argument que no hi ha doblers. EU recriminà igualment que les subvencions a les AMIPA tampoc no són cap prioritat pel PP.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No us deixeu enganar, fa mes de 9 anys

Retalls en sanitat, educació i serveis socials. Facilitats a hotelers per què segueixin especulant amb la nostra terra. Aquesta és la política del PP.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris