nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Isern no garanteix les subvencions a les APIMA aquest curs escolar

Aquestes ajudes serveixen per pagar activitats extraescolars i beneficien milers de famílies que no s'ho poden permetre

30944

Les ajudes serveixen per pagar activitats extraescolars del al·lots.

J. AGUIRRE

El govern de Mateu Isern no garanteix que aquest curs escolar les associacions de pares i mares de les escoles públiques de Palma puguin rebre les subvencions que cada any es concedeixen als centres per fer programes i activitats extraescolars. Així ho admeté l'edil d'Educació, Aina Ferriol, durant la comissió de serveis a la ciutadania en una pregunta plantejada pel grup municipal del PSM-IV-ExM sobre aquesta qüestió. La regidora respongué que no sap ni quina quantitat percebran les APIMA ni quina serà, si es fa efectiva, ni tampoc si l'arribaran a rebre. S'excusà en les dificultats econòmiques que pateix Cort.

El termini de presentació de sol·licituds va de l'1 de setembre al 15 d'octubre, però és que enguany encara no han sortit ni les bases d'aquestes ajudes, que el 2010 ascendien a 180.000 euros entre tots els projectes formulats per les associacions, mentre que altres actuacions del Consistori han costat més doblers.

Antoni Noguera, regidor del PSM-Iv-ExM, manifestà la urgència d'aquest suport per continuar mantenint les subvencions que permeten organitzar activitats imprescindibles per facilitar la conciliació familiar i laboral del difícil dia a dia de milers de llars de Palma. "És molt greu que, a hores d'ara, la regidora encara no sàpiga preveure quan ni de quina manera ajudarà els pares i mares i els col·legis, com sempre s'ha fet", recriminà. "La majoria d'activitats extraescolars es paga amb aquests diners i així als progenitors els resulta més econòmic", manifestà Jaume Ribas, president de les APIMA. "Si no rebem els doblers, serà un problema per a moltes famílies que ja han deixat d'apuntar-hi els infants, perquè no s'ho poden permetre", va afegir. Tot i que queden uns quinze dies perquè s'exhaureixi el termini per presentar les peticions dels ajuts, les associacions estan a l'espera, encara, que en surti la convocatòria.

"L'àrea d'Educació té l'obligació de garantir i facilitar la conciliació familiar i laboral dels pares i mares de Palma i, si es confirma la no-reedició d'aquestes subvencions, serà francament molt difícil aconseguir-ho", va afegir Noguera. Són milers de llars a Ciutat les que es beneficien d'aquesta línia de suport que, alhora, redunda en la qualitat de l'educació pública. A més, moltes d'aquestes famílies provenen dels barris més humils de la localitat i els resulta impossible afrontar la despesa sencera de les activitats extraescolars que ofereixen les entitats de pares i mares dels col·legis de la capital balear.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nostàlgic, fa mes de 9 anys

Tampoc hi havia ordenadors, però apreníem més. I no hi havia calefacció, però no mos costipàvem tant com ara. I hi havia millors polítics, i els recursos s'aprofitaven millor.
Ara, hi ha més fracàs escolar, mos posam malalts per no res, i ningú confia en els polítics. Com ho podem fer per tornar enrera?

Valoració:2menosmas
Per Hmm, fa mes de 9 anys

Aquestes fotos que sempre triau és per fer més progre? Deman.

Valoració:2menosmas
Per No hi ha mal que per bé no vingui, fa mes de 9 anys

Quan jo estudiava no hi havia activitats extraescolars i també molt millors resultats acadèmics. Teníem més temps per estudiar.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris