algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Cort desmantellarà el programa d'educadors familiars i nins en conflicte

Prescindirà del Grec, històrica entitat que assumia aquest servei a Palma. Són 15 professionals que enguany han atès unes 70 famílies i 157 menors

31016

El 2007, el Grec va fer 20 anys atenent menors en situació de risc.

Miquel Àngel Canals

Hi haurà més retallades en serveis socials. El govern de Mateu Isern prescindirà a partir de desembre dels 15 educadors familiars que actualment fan feina a Palma mitjançant el Grup d'educadors de carrer i treball amb menors (Grec). Es tracta d'una històrica associació sense ànim de lucre que és present a Ciutat des de 1987 amb l'objectiu de donar resposta a una necessitat d'atenció directa dels menors en situació de dificultat o conflicte social. L'aportació anual de Cort per a aquest pla del Grec gira entorn dels 380.000 euros.

Ara, el programa quedarà desmantellat amb l'argument de sempre: la crisi i la manca de doblers, que obliguen l'Ajuntament a prioritzar uns serveis de Palma en detriment d'altres. El Consistori s'excusa afirmant que no surten a compte les ràtios de casos que du cada un dels educadors. Aquests professionals es dediquen a fer intervenció social. Segons l'entitat, des de gener fins a agost han intervingut en 70 casos de famílies de Palma que tenen dificultats diverses per dur endavant el procés educatiu dels fills. En total, han fet un seguiment de 157 menors amb diferents problemàtiques socials.

En principi, l'Ajuntament ha decidit eliminar aquest programa, però no té cap alternativa que cobreixi el buit que es generarà quan el Grec deixi de treballar a Palma. Una de les posssibilitats que s'estudien és que Cort assumeixi directament aquesta tasca des dels Serveis Socials, cosa que afegiria més càrrega i volum de feina als empleats de l'Administració i arribaria a col·lapsar aquesta àrea municipal. El Consistori treia cada any les bases d'aquest programa, que s'atorgava a una entitat externa mitjançant un concurs d'adjudicació. Des de la dècada dels vuitanta, el Grec ha estat present a Palma i feia anys que desenvolupava aquesta feina, que consistia en un treball socioeducatiu als domicilis familiars.

El grup de professionals s'adreçava directament a les famílies amb menors tant en perill de de- semparament com de dificultat o risc social. L'objectiu era reduir la situació d'incertesa dels infants atesos amb la incorporació d'un educador en l'àmbit de la llar. Ara, aquests al·lots i les famílies quedaran desatesos i el cost social d'aquestes decisions polítiques pot ser alt, perquè no tan sols s'eliminarà el Grec: s'han desmantellat Dinamo, casals de barri, els dinamitzadors...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per joanperemanel, fa mes de 9 anys

Que passarà amb totes les persones que aquesta societat nega cap oportunitat?
Totes aquestes injusticies socials massificaran encara més els centres socioeducatius com es Pinaret i les presons en un futur no molt llunyà. Una injustícia com una casa que no suposarà cap estalvi.

Valoració:2menosmas
Per Laia C., fa mes de 9 anys

La pròxima generació de joves de Balears serà de beneïts. Invertir en la infància i la joventut és invertir en futur. Si no tenen oportunitats, que en farem d'ells en el futur? Tots treballaran del que puguin, mal pagats i sense estudis, o encara pitjor, donats a la mala vida. Que en Bauçà s'abaixi el sou i posi més recursos per als joves i retalli en totes les empreses del PP i els seus amiguets que encara xuclen del pot des de l'era Matas, gràcies a contractes blindats que duraran dècades, com el de l'aparcament de Son Espases.

Valoració:6menosmas
Per Anna, fa mes de 9 anys

La situació és veritablement preocupant.. Això és només un exemple de les actuals prioritats de les linies politiques dels "nostres governants" que, de forma irresponsable,estan minant els drets dels ciutadan@s en aspectes tant fonamentals com la protecció a la infancia. a part de les conseqüències socials que aquesta politica tendrà a nivell inmediat, em refelxionar molt seriament quines conseqüències tendràn a llarg termini,no tant sols per aquestes persones si no per a la societat en general. Tot el que sembra s'haurà de recollir....

Valoració:4menosmas
Per rigobertto, fa mes de 9 anys

mira, el que es pensaven estalviar directament, ho hauran d'acabar pagant després reposant contenidors cremats i autobusos incendiats.
Ah, espera! que això els servirà per autocontractar-se seguretat privada a molts de llocs! jugada redona!

Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 9 anys

A veure, jo crec que el tema no és el catalanisme del GREC, ni prou fer-se. El vertader problema és que sempre diuen que no tocaran el tema de l'àrea social, i és aquí on estàn pegant la gran retallada, fa uns dies els Casals de joves, ara el GREC, i demà???? Esteim jugant amb la gent més desfavorida, com podem fer feina amb aquests menors, si realment els hi esteim llevant tots els recursos???? Tornam enrera senyors, i això és molt perillós, després de la feina que s'ha fet durant tots aquests anys. Això serà un bomba de rellotgeria, i en el moment menys pensat explotarà.....és un bon moment perquè els politics recapacitin....

Valoració:1menosmas
Per Requiller, fa mes de 9 anys

Un bon vaixell de requilla és lo que fa falta.

Valoració:7menosmas
Per Escarni, fa mes de 9 anys

Que no veus què és broma Joan. En Pepe fa escarni de l'obsesió que tenen alguns amb el rollo del catalanisme però evidentment nigú relacona el GREC amb el catalanisme. Tranquil homo que hi ha molts de sonats però no tant !

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Pepe

Estàs malalt... Fes-t'ho mirar de veres que. Encara que no ho vulguis veure, aquest odi que dus per dedins i et rovega no és normal. Fes-losuna visita i després en parlam.

Valoració:3menosmas
Per pepe, fa mes de 9 anys

Estos solo promocianaban el pancatalanismo. Muy bien hecho.

Valoració:1menosmas
Per toniet, fa mes de 9 anys

ens llevaran els serveis social, tot lo d'educació, joventut, treball i cultura... només deixaran policia i urbanisme... és a dir, repressió, prohibicions i especulació... allò que dona guanys...

ténen un bon mestre en Matigues i la resta d'imputats

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris