algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort no podrà pagar els clubs de gent gran fins al gener de 2012

La Regidoria de Benestar Social, comandada per Sandra Fernández, fusiona el model d'ajudes de l'època de Cirer (PP) amb el de Grosske (UE). També assegura que, “ara per ara”, no hi ha liquiditat

30968

Més de setanta clubs formen la xarxa de centres de gent gran que hi ha a Ciutat.

sylvana raschke

Els clubs de gent gran de Palma hauran d'esperar fins al 2012. Fins llavors, Cort no tindrà els doblers per abonar-los les ajudes econòmiques que ja tenien aprovades i que corresponen a part del curs 2011. Sandra Fernández, regidora de Benestar Social, indica: "Resulta materialment impossible que els abonem els doblers ara, perquè no els tenim". Ara bé, garanteix que els pagaments es realitzaran "més prest d'allò que pareix". Fernández també afegeix que, davant un cas extraordinari, sí que autoritzaran el pagament mitjançant una nova línia de crèdit. "Si algun club es troba en risc de tancar pel fet de no poder esperar uns mesos, actuarem en conseqüència i li facilitarem un crèdit". En tot cas, Fernández anuncia "retallades" dins la seva àrea, ja que l'any 2012 disposarà d'un pressupost menor al d'enguany. "Però, dins els esforços per estalviar doblers, la gent gran serà la manco afectada, ja que és una prioritat per a nosaltres", afegeix la regidora.

Enterren el model Grosske

D'altra banda, Benestar Social enllesteix la reforma del sistema d'ajudes econòmiques als clubs. Fins ara han funcionat dos models diferents: l'aprovat pel PP, en l'època de Catalina Cirer, i l'impulsat per Eberhard Grosske, en la darrera legislatura. El model dels conservadors consistia a donar la major part de la subvenció a la Federació de persones grans de Palma (que agrupa més de 50 clubs i és considerada propera als conservadors). Després, era aquesta mateixa federació la que repartia els doblers entre els diferents clubs, en funció de les activitats d'oci i gimnàstica que es plantejaven. A més a més, part de la subvenció servia per pagar persones alliberades de la mateixa federació que feien feina a temps complet.

L'arribada del Pacte d'esquerres, l'any 2007, modificà el panorama. Eberhard Grosske (Esquerra Unida) reformà el sistema de tal manera que els mateixos casals, individualment, poguessin demanar una subvenció, segons les activitats que volien realitzar. Així, desactivava el poder de la federació i propiciava que FEDAS (d'orientació progressista) tingués més pes específic en la gestió. Evidentment, les tensions entre la Regidoria de Grosske i la federació foren constants.

Fórmula mixta

El model de Sandra Fernández, en canvi, serà mixt. Les federacions podran demanar subvencions globals per a tots els casals que tinguin federats. Però els clubs, individualment i per compte propi, també podran sol·licitar una subvenció particular. Segons Fernández, els responsables de molts de casals s'han queixat de les complicacions que pateixen a l'hora de fer els tràmits. "És molta paperassa, per a persones grans. Així que molts de clubs s'estimen més que una federació faci un projecte global, del qual puguin formar part, però sense haver d'ocupar-se dels tramits".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris