muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Cort elimina la meitat dels casals de barri i en desvia el 30% dels usuaris

Benestar Social assumeix que la retallada “és impopular”, però la veu “imprescindible” per la falta de doblers. Així estalviarà 390.000 euros

La Regidoria de Benestar Social anuncià ahir la supressió de la meitat dels casals de barri. Fins ara, la xarxa pública estava formada per 32 casals, distribuïts arreu de la ciutat. A partir de l'1 de gener, però, només en funcionaran 16 (mirau el gràfic).
La reducció d'un 50% en el nombre de casals respon a la necessitat que té Cort d'estalviar doblers d'allà on pugui. De fet, la modificació del mapa de casals generarà un estalvi equivalent al percentatge de centres tancats: 50%. D'aquesta manera, Cort passarà d'abonar 780.000 euros anuals als 390.000 pressupostats ara.

Sandra Fernández, regidora de Benestar Social, explicà ahir: "Sabem que és una mesura impopular, però no tenim doblers per mantenir tots els serveis socials. Així que hem de renunciar a part dels casals, ja que no són un servei bàsic per a la població". Fernández, a més a més, apuntà que "només el 30% dels usuaris hauran de ser reconduïts a altres centres".

Dels 16 casals de barri que desapareixen, però, no tots tancaran definitivament. De fet, només sis casals deixaran de tenir ús: El Fortí, Son Oliva, Son Matet, Sant Jordi, El Vivero i La Vileta. Benestar Social ha decidit prescindir d'aquests centres perquè són locals llogats -i no en propietat, com la resta-. Prescindint-ne, Cort estalviarà 92.000 euros en lloguers.

Per als altres 10 casals, en canvi, han cercat una fórmula mixta. Se n'elimina la funció de casal de barri (les activitats d'oci i tallers adreçats a la població), però no desapareixen físicament, ja que passen a ser locals municipals, on es podran reunir les associacions de Palma. Esdevindran, per tant, espais buits on les entitats podran registrar la seva seu social i fer-hi reunions esporàdicament. Segons Fernández, "ja tenim una dotzena d'associacions que ens han demanat espais on reunir-se".
A partir d'ara, per tant, només funcionaran 14 casals, gestionats per l'empresa privada que guanyi el concurs. A més a més, dos casals més continuaran actius, però sota la gestió dels serveis socials de l'Ajuntament: Son Gotleu i Can Ribes (la Soledat).
El canvi, el model de gestió és molt important. No debades, fins ara existien dotze casals gestionats pels mateixos veïns, tot i que amb una subvenció municipal. Ara, en canvi, s'externalitza el servei a tots els centres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jeroniet, fa mes de 9 anys

Com podem ésser tant beneits els mallorquins de confiar amb aquesta dona? Envers de plorar tant na Fernandez quan destrueixen llocs de feina al IMFOF, GREC, i altres tantes associassions, entitats etc., que demostri d'una punyetera vegada la seva eficàcia professional, si és que la té?. Lo seu senyora Fernandez no és una mesura impopular sino que més bé jugar dintre d'un laberinta sense cap sortida,

Valoració:1menosmas
Per Victor, fa mes de 9 anys

Tins entès que hi han Casals de barri, gestionats per associacions de veïns, funciones la mar de be. No entec quina nosa pot fer aixo. Per què aquest interès en la gestió privada????

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris