algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Els nigerians i els gitanos de Son Gotleu es comprometen a mantenir la convivència

Els representants dels nigerians i del col·lectiu gitano al barri de Son Gotleu (Palma) han negat que mantinguin una "guerra", per la qual cosa s'han compromès a mantenir la convivència, després dels enfrontaments que hi ha hagut en els últims dies després de la mort d'un jove nigerià, que va caure la matinada del dilluns d'un quart pis, i de la qual, al principi, els nigerians van culpar els gitanos, si bé la Policia ja ha descartat la implicació de terceres persones. Concretament, aquest matí s'ha fet una nova reunió a la comissaria de la Policia Local de Son Gotleu entre el regidor de Seguretat Ciudadana, Guillem Navarro, la tinent d'alcalde de Benestar Social, Sandra Fernández, el representant dels nigerians a l'esmentat barri, Robert Uwagboe, i el representant dels gitanos, Joaquín Fernández.

En aquest encontre, la comunitat nigeriana i gitana han acordat confiar en la Justícia, perquè dilucidi si hi va haver alguna persona responsable en la mort del jove nigerià, mentre els responsables municipals els han demanat que transmetin a les seves respectives comunitats que l'enfrontament entre ambdues "no existeix realment, sinó que ha estat una cosa puntual". L'encontre s'ha produït davant d'una forta presència policial amb més de mig centenar d'agents de la Policia Local i Nacional, a causa de que a les portes de la Comissaria, s'havien congregat uns seixanta nigerians amb cartells en els quals s'exigia Justícia, si bé no han ocasionat cap incident.

En finalitzar la reunió, Uwagboe s'ha dirigit als seus compatriotes a qui els ha demanat que confiïn en la Justícia, mentre els ha dit que "tots volem que hi hagi pau i estam lluitant per ella", pel que els ha instat que no prenguin la Justícia per la seva mà. A continuació, el representant del col·lectiu gitano s'ha dirigit també als nigerians a qui els ha dit que "entre ambdós pobles mai no hi ha hagut un conflicte", mentre s'ha compromès que si la llei no fa justícia amb el poble nigerià, els gitanos es comprometen a realitzar una marxa per exigir-la.

Convivència

"Estam amb vosaltres i ningú no pot dir que hagi estat un gitano el que ha fet el que ha passat", ha asseverat, mentre ha manifestat que "tot nigerià que entengui que si voleu matar algun gitano, començau per mi, perquè no hi ha proves que hagi estat l'assassí un gitano i, si ha estat un nigerià, això sortirà en la llum. En aquell moment, diversos nigerians s'han exaltat en escoltar aquestes paraules, en considerar que és impossible que hagi pogut ser un nigerià el responsable de la mort del jove, per la qual cosa li han exigit que rectificàs, una cosa que Fernández ha fet minuts després, quan ha tornat a dirigir-se als nigerians per demanar-los "perdó" si havia dit una cosa que els hagués "ofès". "Vull la pau i la unitat del poble nigerià amb el gitano", ha insistit.

Mentre, la tinent de batle de Benestar Social ha negat que en l'esmentada reunió s'hagi assolit una "treva" entre ambdós col·lectius, ja que "aquí no hi ha cap guerra, sinó uns conflictes puntuals que han desembocat en unes actuacions que cap volem que es tornin a repetir". En aquest sentit, ha ressaltat que tant el representant dels nigerians, com el dels gitanos s'han compromès a "intentar tranquil·litzar" a les seves comunitats i a evidenciar que "no hi ha cap lluita, ni enfrontament, perquè no n'hi ha hagut fins ara".

Malgrat això, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat proposar, en el pròxim Ple, la creació d'una Comissió No Permanent per a la convivència a la barriada de Son Gotleu, així com convocar la Plataforma d'Entitats de la barriada, amb l'objectiu d'escoltar totes les organitzacions sobre les necessitats d'aquesta zona de la capital balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris