cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Cort retalla 940.000 € d'ajuda a la cooperació

Benestar Social s'excusa en el fet que cal destinar aquests doblers a pagar “ajudes urgents” que l'equip d'Aina Calvo no havia previst “per una mala gestió”

L'Ajuntament de Palma retallarà 940.000 euros de les ajudes per a cooperació al de- senvolupament amb vista al que resta de 2011. Tot i que la mesura no s'aprovarà fins avui dematí a la Junta de Regidors, la decisió ja ha estat transmesa al president de la Coordinadora d'ONG, Marino de la Rocha. La Regidoria de Benestar Social, Immigració i Participació manifestà ahir que s'ha vist obligada a adoptar aquesta "difícil mesura" perquè Cort ha de menester els doblers per afrontar altres pagaments més urgents.

Concretament, el departament encapçalat per Sandra Fernández anul·la la convocatòria d'àrees prioritàries per a l'any 2001, que tenia un import de 250.000 euros. A més a més, abaixa el pressupost del concurs de subvencions per a projectes solidaris i de cooperació al desenvolupament durant el 2011. D'aquesta manera, només hi aportarà 410.000 € d'1.100.000 de previstos. Així, de més d'un milió s'ha passat a manco de mig. Aquesta desafectació de 940.000 euros es destinarà, segons Cort, a abonar ajudes econòmiques urgents i a cobrir el pla de prestacions bàsiques i el programa d'immigració. Des de la regidoria asseguren, de fet, que si aquestes àrees no estaven correctament dotades ni pressupostades "és per culpa de la irresponsable gestió de l'equip anterior".

Concretament, afirmen que el consistori dirigit per Aina Calvo (PSIB) havia derivat ni més ni pus que 440.000 euros de la partida d'ajudes urgents al "repartiment" de subvencions en l'àmbit de la cooperació. Respecte dels 500.000 euros més en què es veu retallada aquesta mateixa àrea, Cort declara que són necessaris per a altres "prioritats". La impopular mesura du el Partit Popular a justificar-la per "la conjuntura econòmica actual de crisi greu, que implica decisions encaminades a l'austeritat". Tant és així, prossegueix l'edil Sandra Fernández, que l'Ajuntament de Ciutat "es veu en la necessitat d'efectuar una sèrie d'ajusts en les partides".

Concretament, els 940.000 euros que s'estalvien seran, en part, per cobrir el Pla de prestacions bàsiques (que la Sala assegura que no s'havia previst al pressupost i que té ja un dèficit de 250.000 euros). Des de la institució també destaquen que calia assumir el cost de les nòmines d'aquest personal fins al 31 de desembre (amb un cost de 190.000 euros). Benestar Social cobrirà igualment el deute de l'Oficina d'Immigració (OFIM), que el Partit Popular situa en 49.343 euros. Finalment, Benestar Social vol continuar el Programa d'Immigració (amb 24.000 euros).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marta, fa mes de 9 anys

És molt fàcil carregar la culpa als altres... Aquesta serà una legislatura moooolt divertida.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris